Αρχική Πρόταση Τον Ιούνιο σε Λεμεσό και Λευκωσία το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου...

Τον Ιούνιο σε Λεμεσό και Λευκωσία το 24ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου – 2023

Ο κορυφαίος πολιτιστικός θεσμός του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 7ης και 29ης Ιουνίου 2023 στο Θέατρο Ριάλτο, στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.
Το Τμήμα Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού, ανακοινώνει, σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, την πραγματοποίηση του 24ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου. Σιωπή και λέξεις, ήχοι και μουσική, σε ένα πανόραμα χορογραφικής δημιουργίας θα παρουσιαστεί στα πλαίσια του 24ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου μεταξύ 7 και 29 Ιουνίου στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας. Μέσα από την παγκόσμια γλώσσα του χορού ενώνεται ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος   σ’ ένα τοπίο πλήρες αναμνήσεων, ονείρων και επιθυμιών.
Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού του Τμήματος Νεότερου και Σύγχρονου Πολιτισμού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο.
Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, το Ισραήλ, το Βέλγιο, την Ελβετία και τη Γερμανία.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλαμβάνει:
7/6 Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός – Ελβετία
17:00 Hocus Pocus | Cie Phillippe Saire (45’) 7+
20:30 Vacuum | Cie Phillippe Saire (25’)
14/6 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας – Κύπρος
20:30  (45’)
17/6 Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός – Ισραήλ
20:30 Living Room | Suzanne Dellal Centre | Inbal Pinto (60’)
19/6 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας – Βέλγιο
21/6 Θεάτρο Ριάλτο, Λεμεσός – Βέλγιο
20:30 Lamenta | Siamese Cie – Koen Augustijnen & Rosalba Torres Guerrero (75’)
27/6 Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός – Γερμανία
20:30 Migrena2x2 | Yotam Peled (45’)
29/6 Θέατρο Ριάλτο, Λεμεσός – Ελβετία
20:30 Forever | Tabea Martin (60’)
Το έργο που εκπροσωπεί την Κύπρο επιλέγηκε από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στα πλαίσια του «Προγράμματος Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού – ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2022».
Εισιτήρια: €8 ανά παράσταση και €30 κάρτα Φεστιβάλ για όλες τις παραστάσεις.
Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες στον τομέα του χορού.
Κατά τις ημέρες πραγματοποίησης του Φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό με επιστροφή.