Αρχική BusinessNews Τρυφωνίδης για το εργοστάσιο πυρόλυσης: «Να μην κατασκευάσουμε ένα νέο Μαρί στον...

Τρυφωνίδης για το εργοστάσιο πυρόλυσης: «Να μην κατασκευάσουμε ένα νέο Μαρί στον Ύψωνα»

«Δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί με τη ψήφο μας, να κατασκευάσουμε ένα νέο Μαρί και ας προβληματιστούν όλοι γι’ αυτό…»

Έντονα αντίθετη με την αδειοδοτική διαδικασία του εργοστάσιου πυρόλυσης στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα η Δημοκρατική Παράταξη, αναφέρεται σε νέο πιθανό Μαρί, σε εκτός ορίων ανάπτυξη και εξόφθαλμη διαπλοκή στην ανακοίνωση για το εργοστάσιο πυρόλυσης.

Αυτούσια η τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της ΔΗΠΑ – Συνεργασία κ. Αλέκου Τρυφωνίδη για την αδειοδοτική διαδικασία του εργοστάσιου πυρόλυσης στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα:

«Σήμερα, στα πλαίσια της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου είδαμε το θέμα που αφορά την αδειοδοτική διαδικασία του εργοστάσιου πυρόλυσης στη βιομηχανική περιοχή Ύψωνα.

Πιο συγκριμένα είδαμε τις διαδικασίες αλλαγής της περιβαλλοντικής γνωμοδότησης από αρνητική που ήταν αρχικά σε θετική που έγινε στην πορεία.

Στο γενικό πλαίσιο της ευρύτερης πολιτικής της περαιτέρω σωστής ανάπτυξης των συστημάτων από ΑΠΕ, των καινοτόμων έργων με στόχο τις πιο πράσινες πολιτικές, ως Παράταξη μας βρίσκει απόλυτα συμφώνους, όμως δεν συμφωνούμε να επικαλούμαστε ένα γενικό πλαίσιο πολιτικών – το οποίο στο τέλος καταλήγουν σε ειδικό σκοπό για συγκεκριμένες εταιρείες που έντεχνα πιθανόν να ευνοούνται.

Και όλο αυτό δεν γίνεται μόνο από τις συγκεκριμένες εταιρείες, άλλα υπάρχουν ορατά χέρια από συγκεκριμένα Τμήματα της κρατικής μηχανής – που λειτουργούν ως «βασίλεια» και κλείνουν το μάτι ευνοώντας όλο αυτό στα όρια της εξόφθαλμης διαπλοκής και ας μην κοροϊδευόμαστε πλέον.

Πιο παλιά ήταν το θέμα της Αρχής Λιμένων στο Βασιλικό, της προάλλες παρόμοιο θέμα με το ηλιοθερμικό στην Αλάμπρα, τώρα η βιομηχανική του Ύψωνα και δεν ξέρουμε αύριο τι ειδικός σκοπός πάλι θα προκύψει σε άλλη περίπτωση.

Δεν μπορούμε να είμαστε θετικοί με τη ψήφο μας, να κατασκευάσουμε ένα νέο Μαρί και ας προβληματιστούν όλοι γι’ αυτό, διότι και η θετική αειφόρος και πράσινη ανάπτυξη έχει όρια και για μας πάνω από όλα μετρά ο άνθρωπος, η διαβίωση σε ένα περιβάλλον σωστό με ασφάλεια και υγεία.»