Αρχική Τελευταία Νέα Τσούζουν οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος

Τσούζουν οι νέοι λογαριασμοί ηλεκτρικού ρεύματος

Σε υψηλά επίπεδα φαίνεται να φτάνουν οι νέοι λογαριασμοί του ρεύματος, αφού τον Ιούλιο ο πληθωρισμός στον ηλεκτρισμό αυξήθηκε κατά 12% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σύμφωνα με στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία.

Ο γενικός Δείκτης Τιμών Καταναλωτή ανήλθε τον Ιούλιο στις 100,02 μονάδες σε σύγκριση με 101,29 τον αντίστοιχο περσινό μήνα, σημειώνοντας μείωση 0,3%. Ωστόσο η κατηγορία του ηλεκτρισμού σημείωσε αύξηση της τάξης του 12%.

Επίσης, στην ευρύτερη κατηγορία η οποία περιλαμβάνει τη στέγαση, ύδρευση, ηλεκτρισμό και υγραέριο ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 4,2%, ενώ στην κατηγορία της επίπλωσης, οικιακού εξοπλισμού και προϊόντων καθαρισμού αυξήθηκε κατά 1%. Επίσης, στην κατηγορία της εκπαίδευσης ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,9%, ενώ στα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια αυξήθηκε κατά 1,5%.

Ακόμη, στην κατηγορία των λοιπών αγαθών και υπηρεσιών ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 1,1%, ενώ στον τομέα της αναψυχής και του πολιτισμού αυξήθηκε κατά 0,2%.

Επιπρόσθετα, στην κατηγορία των αλκοολούχων ποτών και του καπνού ο πληθωρισμός αυξήθηκε κατά 0,1%. Από την άλλη πλευρά ο πληθωρισμός μειώθηκε στα τρόφιμα και μη αλκοολούχα ποτά (-1,6%), την ένδυση και υπόδηση (-2,2%), την υγεία (-0,5%), τις μεταφορές (-3,7%) και τις επικοινωνίες (-2,3%).

Εν τω μεταξύ ο μέσος δείκτης του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2018 – Ιουλίου 2019 σε σύγκριση προς τον ίδιο δείκτη του δωδεκαμήνου Αυγούστου 2017 – Ιουλίου 2018 παρουσίασε αύξηση 1,5%, ενώ κατά το αντίστοιχο προηγούμενο δωδεκάμηνο είχε αυξηθεί κατά 0,3%.