Αρχική Τελευταία Νέα TUS: Σταματά τις πτήσεις της μέχρι τέλος Οκτωβρίου

TUS: Σταματά τις πτήσεις της μέχρι τέλος Οκτωβρίου

Μέχρι τις 31Οκτωβρίου θα εκτελεί πτήσεις η αεροπορική εταιρεία Tus Air.

Η εταιρεία ενημέρωσε οτι το πτητικό της πρόγραμμα αναστέλλεται από 1η Νοεμβρίου ενώ δεν υπάρχει σαφές χρονοδιάγραμμα για την επανέναρξη του. Στόχος είναι πάντως όπως ανέφεραν, η επανέναρξη του πτητικού της προγράμματος για την καλοκαιρινή περίοδο του 2020.

Στο διάστημα που θα ακολουθήσει μέχρι την έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου, η εταιρεία αναμένεται ότι θα εκτελέσει μόνο κάποιες ναυλωμένες πτήσεις ως αποτέλεσμα συμφωνιών με ταξιδιωτικούς πράκτορες. Από την στιγμή που η εταιρεία δεν εκτελεί δρομολόγια, έχει προχωρήσει σε αποδέσμευση του προσωπικού της. Υπενθυμίζεται ότι η αεροπορική εταιρεία εκτελούσε πτήσεις από Λάρνακα προς Τελ Αβίβ ενώ τον Φεβρουάριο του 2018 εγκαινίασε και το δρομολόγιο Λάρνακα- Ιωάννινα.

Όπως αναφέρει η Καθημερινή η αναστολή πτήσεων σε συνδιασμό με την αποδέσμευση προσωπικού δεν σημαίνει το κλείσιμο της εταιρείας. Από τον Νοέμβριο η εταιρείαθα βρίσκεται σε διαδικασία αναδιοργάνωσης και rebranding καθώς εξετάζεται το σενάριο αλλαγής της εμπορικής επωνυμίας της εταιρείας αλλά και ενίσχυσης του στόλου της.

Ο υφιστάμενος στόλος της εταιρείας περιλαμβάνει δύο αεροσκάφη Fokker 100 χωρητικότητας 100 θέσεων και πέντε Fokker 70 χωρητικότητας 80 θέσεων.

Η αναδιοργάνωση της εταιρείας ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο του 2019, και την αποχώρηση του Michael Weinstein από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τα καθήκοντα του ανέλαβε ο ο Andrew Pyne, ο οποίος ήταν προηγουμένος διευθύνως σύμβουλος της Cobalt Air από τον Αύγουστο του 2015 μέχρι τον Αύγουστο του 2016. Στο δυναμικό της TUS πέρασε το ίδιο διάστημα και ο David Lee ο οποίος ήταν επικεφαλής στο τμήμα μάρκετινγκ της Cobalt.

Πληροφορίες Καθημερινή.