Αρχική Τελευταία Νέα Ισχυρό βορειοδυτικό ρεύµα και ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζουν την Κύπρο

Ισχυρό βορειοδυτικό ρεύµα και ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζουν την Κύπρο

Ισχυρό βορειοδυτικό ως βόρειο ρεύµα αέρα και ψυχρή αέρια µάζα επηρεάζουν την περιοχή.

Σήµερα, ο καιρός θα είναι µερικώς συννεφιασµένος και κατά διαστήµατα κυρίως συννεφιασµένος, ενώ αναµένονται τοπικά βροχές, χωρίς να αποκλείεται και µεµονωµένη καταιγίδα. Στα ορεινά αναµένεται χιόνι ή χιονόνερο. Αργά το απόγευµα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί και τοπικά µέχρι βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ και παροδικά τοπικά µέχρι πολύ ισχυροί, 6 µποφόρ. Η θάλασσα, στα δυτικά και τα βόρεια, θα είναι κυµατώδης αλλά στα υπόλοιπα παράλια θα είναι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει στους 14 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και στους 2 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Απόψε, ο καιρός θα καταστεί σύντοµα κυρίως αίθριος, παρόλο που αρχικά δεν αποκλείεται να σηµειωθούν µεµονωµένες βροχές, στα ανατολικά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βόρειοι, µέτριοι µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι στα νότια και ανατολικά ταραγµένη, ενώ στα δυτικά και βόρεια θα είναι αρχικά µέχρι κυµατώδης. Η θερµοκρασία θα πέσει στους 8 βαθµούς στο εσωτερικό, στους 11 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 9 στα υπόλοιπα παράλια και στους µείον δύο βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου αναµένεται να επικρατεί παγετός.

Την Πέµπτη, την Παρασκευή και το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερµοκρασία δεν θα σηµειώσει αξιόλογη µεταβολή, την Πέµπτη αλλά την Παρασκευή θα σηµειώσει άνοδο. Το Σάββατο η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή περαιτέρω άνοδο για να κυµανθεί στα κανονικά για την εποχή επίπεδα.