Αρχική Τελευταία Νέα Βγήκε στους δρόμους η Τροχαία Λεμεσού και μοίρασε πρόστιμα

Βγήκε στους δρόμους η Τροχαία Λεμεσού και μοίρασε πρόστιμα

Συνολικά 78 παραβάσεις τροχαίας διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν κατά τη διάρκεια τροχονομικών ελέγχων που διενήργησαν χθες μέλη της ομάδας μοτοσικλετιστών της Τροχαίας Λεμεσού. Για σκοπούς αστυνομικών εξετάσεων σχετικά με παραβάσεις τροχαίας κατακρατήθηκαν 15 μοτοσικλέτες και τρία αυτοκίνητα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων που έγιναν, πέντε οδηγοί οχημάτων εντοπίστηκαν να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλης και καταγγέλθηκαν, ενώ τέσσερις οδηγοί υποβλήθηκαν σε προκαταρκτικό ναρκωτεστ με θετικό αποτέλεσμα, με τις τέσσερις υποθέσεις οδήγησης υπό την επήρεια ναρκωτικών να διερευνώνται.

Έγιναν άλλες 17 καταγγελίες προσώπων που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης και άλλη μία καταγγελία για οδήγηση οχήματος από πρόσωπο η άδεια οδήγησης του οποίου είχε λήξει. Έγιναν επίσης 17 καταγγελίες προσώπων που οδηγούσαν οχήματα χωρίς να καλύπτονται από πιστοποιητικό ασφάλισης, καθώς και μία καταγγελία για οδήγηση οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλότητας – ΜΟΤ, δύο καταγγελίες για οδήγηση οχημάτων που έφεραν φθαρμένα ελαστικά, και μία καταγγελία για οδήγηση οχήματος που παρουσίαζε βλάβη στα φώτα πορείας.

Πέντε πρόσωπα καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα που είχαν δηλωθεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως ακινητοποιημένα, άλλα δύο πρόσωπα καταγγέλθηκαν αφού εντοπίστηκαν να οδηγούν οχήματα η εγγραφή των οποίων είχε ακυρωθεί, ενώ έγιναν έξι καταγγελίες για οδήγηση οχημάτων που δεν έφεραν πινακίδες εγγραφής και εφτά καταγγελίες για οδήγηση οχημάτων χωρίς άδεια κυκλοφορίας.

Παράλληλα διαπιστώθηκαν και καταγγέλθηκαν 14 παραβάσεις τροχαίας, όπως οδήγηση μοτοσικλέτας χωρίς ο οδηγός να φέρει προστατευτικό κράνος, μη χρήση ζώνης ασφαλείας, χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, και παραβάσεις σημάτων τροχαίας, παραβάσεις που αποδεδειγμένα συγκαταλέγονται ανάμεσα στους παράγοντες πρόκλησης οδικών συγκρούσεων.

Η χθεσινή ευρείας κλίμακας επιχείρηση τροχονομικών ελέγχων πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων οδικών συγκρούσεων, καθώς και για αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας και οχληρίας που προκαλείται με οχήματα που έχουν υποστεί μετατροπές. Άρχισε στις 7.00 το πρωί της Κυριακής και διήρκησε μέχρι τις 2.00 μετά τα μεσάνυκτα.

Ελέγχθηκαν για μετατροπές και για την καταλληλότητα τους συνολικά 65 μοτοσικλέτες και 33 αυτοκίνητα.