Αρχική Τελευταία Νέα Μόσχα: Έφεραν τεχνητό χιόνι για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς – Δεν χιόνισε...

Μόσχα: Έφεραν τεχνητό χιόνι για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς – Δεν χιόνισε φέτος στη ρωσική πρωτεύουσα (VIDEO)

Η Μόσχα διανύει τον πιο ζεστό χειμώνα από το 1886 – Το 2019 ήταν η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στην ιστορία της χώρας

Τη μεταφορά τεχνητού χιονιού στο κέντρο της πόλης για τους εορτασμούς της Πρωτοχρονιάς, αποφάσισαν οι Αρχές της Μόσχας. Μάλιστα, η ρωσική πρωτεύουσα διανύει τον πιο ζεστό χειμώνα της από το 1886.

Ο επικεφαλής της ρωσικής μετεωρολογικής εταιρίας, αναφέρει ότι το 2019 ήταν γενικότερα το πιο ζεστό έτος στη Ρωσία που έχει καταγραφεί, γεγονός που αποδίδεται στην κλιματική αλλαγή και στο λιώσιμο των πάγων στις πολικές περιοχές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η μέση θερμοκρασία στη Μόσχα το 2019 έφθασε τους 7,6-7,7 βαθμούς Κελσίου, ξεπερνώντας κατά 0,3 βαθμούς το προηγούμενο ρεκόρ.

Μετεωρολογικά αρχεία για τη Μόσχα κρατούνται από το 1879 και για τη Ρωσία συνολικά από το 1891.

Η υπερθέρμανση του πλανήτη έχει προκαλέσει αύξηση της θερμοκρασίας σε ολόκληρο τον κόσμο με τα Ηνωμένα Έθνη να ανακοινώνουν νωρίτερα μέσα στον μήνα ότι το 2019 πρόκειται να είναι η θερμότερη χρονιά που έχει καταγραφεί στα αρχεία.

Ανώτερος αξιωματούχος της πόλης, ανέφερε ότι «φέραμε μια μικρή ποσότητα χιονιού για να δημιουργήσουμε έναν λόφο για σνόουμπορντ, στο πλαίσιο των εορτασμών της Πρωτοχρονιάς».