Αρχική Τελευταία Νέα Τους χάκαρε! Διαδικτυακή κομπίνα σε δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό

Τους χάκαρε! Διαδικτυακή κομπίνα σε δικηγορικό γραφείο στη Λεμεσό

Απάτη σε βάρος δύο εταιρειών, μίας στην Κύπρο και μίας στις Σεϋχέλλες, φέρεται να έστησε νεαρός μέσω διαδικτύου, προσπαθώντας να αποσπάσει χρηματικά ποσά.
Συγκεκριμένα, δικηγορικό γραφείο με έδρα τη Λεμεσό, απέστειλε τον περασμένο Οκτώβριο τιμολόγια μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην εταιρεία στις Σεϋχέλλες.
Το πρώτο τιμολόγιο στάλθηκε στις 14 Οκτωβρίου και ήταν ύψους 2,500 χιλιάδων ευρώ, ενώ άλλα δύο ύψους 14,500 χιλιάδων ευρώ, στάλθηκαν στις 19 Οκτωβρίου.
Το δικηγορικό γραφείο ζητούσε, όπως τα εν λόγω χρήματα πληρωθούν σε τραπεζικό λογαριασμό του παραπονούμενου.
Αντ’ αυτού, άγνωστο μέχρι εκείνη τη στιγμή πρόσωπο, επενέβη στην ανταλλαγή των ηλεκτρονικών μηνυμάτων και απέστειλε πλαστά τιμολόγια στην εταιρεία στις Σεϋχέλλες, με την οποία ζητούσε τα χρήματα να καταβληθούν σε δύο λογαριασμούς σε άλλη τράπεζα.
Αφού οι παραπονούμενοι διαπίστωσαν την κομπίνα σε βάρος τους, προέκυψε μαρτυρία σε βάρος αλλοδαπού, ο οποίος διαμένει στη Λευκωσία, υπό την ιδιότητα του φοιτητή.
Εναντίον του αλλοδαπού είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από τον περασμένο Νοέμβριο και συνελήφθη από την ΑστυνομίαΣυνελήφθη στο Αεροδρόμιο Λάρνακας.