Αρχική Τελευταία Νέα ΒΙΝΤΕΟ με νεότερη ενημέρωση από το μέτωπο της φωτιάς στη Λεμεσό

ΒΙΝΤΕΟ με νεότερη ενημέρωση από το μέτωπο της φωτιάς στη Λεμεσό

Η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης  (09/05) στην Λεμεσό και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγ. Σύλα παραμένει ανεξέλεγκτη με όλες τις ομάδες πυρόσβεσης να δίνουν “μάχη” με τις φλόγες για να την περιορίσουν. Όπως αναφέραμε η φωτιά απείλησε και την βιομηχανική περιοχή, ενώ δόθηκε και εντολή για εκκένωση από κάποια υποστατικά λόγω της μεγάλης φωτιάς.

Με βίντεο μέσα από την σελίδα “Kitasweather”, γίνεται νεότερη ενημέρωση από το μέτωπο της φωτιάς, η οποία φαίνεται το κυρίως μέτωπο της κατευθύνεται προς το φράγμα του Κούρρη, ενώ ένα μεγάλο μέτωπο υπάρχει και Δυτικά από εκεί που ξεκίνησε.

Δείτε την ενημέρωση:

“Δυστυχώς η κατάσταση παραμένει δύσκολη. Είναι ανεξέλεγκτη η πυρκαγία, έχει κάψει μεγάλη έκταση και το κυρίως μέτωπο της πυρκαγιάς κινείται προς το φράγμα του Κούρρη. Το θετικό είναι ότι θα βρεί το φράγμα κάποια στιγμή μπροστά του και καμένες περιοχές από τις περσινές πυρκαγιές, αλλά ακόμη κατάσταση είναι δύσκολη. Υπάρχει άλλο μέτωπο πιο Δυτικά το οποίο κι εκείνο άρχισε και μεγαλώνει, αλλά το κυρίως μέτωπο κινείται βορειοδυτικά από εκεί που ξεκίνησε η φωτιά και κινείται προς το φράγμα του Κούρρη.

Η βλάστηση που κατακαίει η πυρκαγιά είναι κυρίως ξηρά χόρτα και χαμηλή βλάστηση, πεύκα, χαρουπιές και κυρίως μαύρες σπαλαθιές οι οποίες είναι ιδιαίτερα εύλεκτες. Τα εναέρια μέσα κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού, αλλά τα ελικόπτερα δεν προσφέρουν κάτι ιδιαίτερο σε πυρκαγιές τέτοιου μεγέθους, πολύ μικρός ο κάδος τους. Έχουν αυξηθεί τα μέλη της ομάδας που επιχειρούν.”