Αρχική Τελευταία Νέα Βραβείο Ροζέ Κυπριακού Οίνου για το κρασί Ακτή του Οινοποιείου Κυπερούντας

Βραβείο Ροζέ Κυπριακού Οίνου για το κρασί Ακτή του Οινοποιείου Κυπερούντας

Στα 8α  Βραβεία Ποιότητας «Γαστρονόμος» της Καθημερινής, που διεξήχθησαν στις 16 Ιουνίου 2022 στο Πολιτιστικό Κέντρο Στροβόλου, το κρασί Ακτή του Οινοποιείου Κυπερούντας, κατάφερε να εντυπωσιάσει και να βραβευτεί ως το καλύτερο Κυπριακό Ροζέ Κρασί για το 2021. 

Ανάμεσα σε άλλα κυπριακά ροζέ κρασιά και μετά από τυφλές γευσιγνωσίες, το κρασί Ακτή ξεχώρισε με τα μοναδικά αρώματα του και την γεύση του.

Το βραβείο παρέλαβε ο κ. Μηνάς Μηνά, επικεφαλής οινολόγος του Οινοποιείου Κυπερούντας. Όπως ο ίδιος ανέφερε: «Θέλαμε ένα πιο light, ευχάριστο, δροσερό κρασί που μπορεί κάποιος να το απολαύσει το καλοκαίρι μαζί με το φαγητό του. Ένα ποικιλιακό κρασί, με την ερυθρή Λευκάδα να κυριαρχεί (80%), δίνοντας έντονο αρωματικό και φρουτώδη χαρακτήρα και το γηγενές Μαύρο (20%), που το τρυγάμε σε χαμηλό δυναμικό αλκοολικό βαθμό για να δώσει περισσότερο οξύτητα».

Το βραβευμένο κρασί «Ακτή» παράγεται σε περιορισμένες ποσότητες ετησίως και μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένες κάβες.

Το Οινοποιείο Κυπερούντας, βρίσκεται σε ένα από τα κεφαλοχώρια της Πιτσιλιάς την Κυπερούντα. Πενήντα χιλιόμετρα από τη Λεμεσό και εβδομήντα πέντε από τη Λευκωσία, το Οινοποιείο Κυπερούντας, στα 1200 μέτρα, είναι η υψηλότερη οινοποιία της Ευρώπης και μία από τις υψηλότερες στον κόσμο.

Επίσημος διανομέας των κρασιών του Οινοποιείου Κυπερούντας, ο Όμιλος Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Διανομείς Λτδ.