Αρχική Τελευταία Νέα Βρετανικές Βάσεις: Προσλήφθηκαν 32 νέοι αστυνομικοί – Ε/κ και Τ/κ

Βρετανικές Βάσεις: Προσλήφθηκαν 32 νέοι αστυνομικοί – Ε/κ και Τ/κ

Συνολικά 32 άτομα, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ολοκλήρωσαν την πρώτη τους εβδομάδα ως αστυφύλακες της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων και την περασμένη εβδομάδα έδωσαν τον επίσημο όρκο τους στη Δεκέλεια.

Σε γραπτή ανακοίνωση των Βάσεων αναφέρεται ότι «η ορκωμοσία σηματοδότησε τη μεγαλύτερη πρόσληψη νέων αστυφυλάκων στην Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, ανατρέποντας την τάση να χωρίζονται οι νεοσύλλεκτοι σε ξεχωριστές ομάδες και η εκπαίδευση να ξεκινά με διαφορά μηνών. Οι νέοι αστυφύλακες, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, ξεκινούν μια εντατική περίοδο δοκιμασίας δύο ετών όπου θα εκπαιδεύονται σε κάθε πτυχή της επιβολής του νόμου».

Ο Ανώτερος Υπαστυνόμος Δεκέλειας Μάρκος Πέτρου «επέβλεψε την απαιτητική διαδικασία πρόσληψης και αποκάλυψε ότι αυτές οι τελευταίες προσλήψεις αστυνομικών έφεραν την Αστυνομία των Βάσεων σε εξαιρετική θέση. Με την πρόσληψη 32 νέων αστυφυλάκων, η Αστυνομία των Βάσεων είναι πλέον σε πλήρη ισχύ».

Πρόσθεσε ότι «τα τελευταία χρόνια χάσαμε προσωπικό λόγω συνταξιοδότησης, αλλά τώρα καταφέραμε να τους αντικαταστήσουμε και κοιτάζουμε μπροστά στο μέλλον».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ο νεοσύλλεκτος Χρήστος Γέριμος από τη Δερύνεια ανέφερε ότι ανυπομονεί για την πρόκληση που έχει μπροστά του και πρόσθεσε πως υπάρχει πολύς ενθουσιασμός για να γίνεις αστυνομικός, αλλά ξέρω ότι θα έχει προκλήσεις. Πάντα ήθελα να γίνω αστυνομικός γιατί μπορείς να συναντάς και να βοηθάς ανθρώπους και ήδη μου αρέσει το νέο εργασιακό περιβάλλον».

Εξήγησε ακόμα ότι η όλη διαδικασία κράτησε σχεδόν ένα χρόνο και πως τώρα που ξεπέρασε όλα τα διαφορετικά στάδια είναι πολύ ενθουσιασμένος που θα ξεκινήσει δουλειά.

Από την πλευρά της η Τουρκοκύπρια, Gul Akgouchlou που ζει στην Αμμόχωστο δήλωσε «ενθουσιασμένη που γνωρίζω όλους αυτούς τους νέους ανθρώπους. Ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω τη δουλειά μετά από σχεδόν ένα χρόνο δοκιμασιών που έπρεπε να περάσω κατά την διάρκεια της διαδικασίας πρόσληψης» και πρόσθεσε πως «μελέτησα σκληρά και τα έδωσα όλα και τώρα είμαι έτοιμη να κάνω τη διαφορά».