Αρχική Τελευταία Νέα Βροχές και πιθανότητα για χιόνι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Βροχές και πιθανότητα για χιόνι – Ποιες περιοχές επηρεάζονται

Αρχικά ο καιρός σήμερα θα είναι κυρίως αίθριος με κάποιες τοπικά αυξημένες νεφώσεις στα παράλια. Σταδιακά όμως, θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε δυτικές περιοχές του νησιού. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς, 3 μποφόρ, για να καταστούν σύντομα κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και το απόγευμα στα δυτικά παράλια μέχρι νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και γύρω στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αργότερα, κυρίως στα δυτικά και στα ανατολικά παράλια, θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη ελαφρά βροχή. Αργότερα ενδέχεται να σχηματιστεί τοπική αραιή ομίχλη ή ομίχλη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μέχρι νοτιοανατολικοί, ασθενείς 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις οι οποίες ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή, αρχικά στα παράλια και αργότερα στα ορεινά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους πιθανόν να πέσει ελαφρύ χιόνι ή χιονόνερο. Ο καιρός σταδιακά μέχρι νωρίς το απόγευμα θα καταστεί κυρίως αίθριος.

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος με τοπικά αυξημένες νεφώσεις που θα παρατηρούνται κατά διαστήματα. Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο αρχικά, θα παρατηρούνται κατά τόπους παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία μέχρι την Πρωτοχρονιά δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, παραμένοντας έτσι, πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές για την εποχή.