Αρχική Τελευταία Νέα Βροχή τα πρόστιμα το τετραήμερο από την Αστυνομία

Βροχή τα πρόστιμα το τετραήμερο από την Αστυνομία

Συνολικά 1,349 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα τροχαία αδικήματα, προέκυψαν από τροχονομικούς οδικούς ελέγχους, από μέλη του Ειδικού Ουλαμού Μοτοσικλετιστών (Ε.Ο.Μ.Ο), των Ουλαμών Πρόληψης Οδικών Δυστυχημάτων (Ο.Π.Ο.Δ) Αρχηγείου και Αυδήμου, των Επαρχιακών Κλάδων Τροχαίας και άλλα μέλη της Αστυνομίας, στους αυτοκινητόδρομους και στο δευτερεύον οδικό δίκτυο παγκύπρια, κατά το τετραήμερο που μας πέρασε.

Οι παγκύπριοι τροχονομικοί έλεγχοι διεξήχθηκαν μεταξύ των ωρών 6π.μ. της Παρασκευής 24/02/23 και 6π.μ. σήμερα Τρίτη 28/02/2023, στο πλαίσιο της πρόληψης οδικών τροχαίων συγκρούσεων, της αποτροπής και καταστολής αδικημάτων οχληρίας από αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και της νεανικής παραβατικότητας.

Η πλειοψηφία των καταγγελιών, αφορούσε αδικήματα, τα οποία αποδεδειγμένα αποτελούν τις κυριότερες αιτίες πρόκλησης σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων.

Από αυτές ξεχωρίζουν 738 καταγγελίες, οι οποίες διενεργήθηκαν για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.

Άξιες αναφοράς είναι επίσης και οι καταγγελίες που αφορούν οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς άδεια κυκλοφορίας σε ισχύ, οι οποίες ανέρχονται στις 86, οι καταγγελίες για παραβιάσεις σημάτων τροχαίας, αδικήματα για τα οποία τα μέλη της Αστυνομίας προέβηκαν συνολικά σε 68 καταγγελίες, καθώς και οι καταγγελίες για οδήγηση μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς πιστοποιητικό καταλληλόλητας, οι οποίες ανήλθαν στις 42.

Εξάλλου, οι καταγγελίες που αφορούν μη χρήση ζώνης ασφαλείας, οδήγηση με μη ελεύθερα χέρια (χρήση κινητού τηλεφώνου), στάθμευση σε χώρους στάθμευσης αναπήρων και παραβίαση φωτεινού σηματοδότη, ανήλθαν στις 128.

Επίσης, προέκυψαν άλλες 99 καταγγελίες για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλης και άλλες 188 εξώδικες καταγγελίες για διάφορα άλλα τροχαία αδικήματα.

Οι στοχευμένοι έλεγχοι τροχαίας συνεχίζονται καθημερινά, καθ’ όλη τη διάρκεια του εικοσιτετραώρου, σε όλο το οδικό δίκτυο παγκύπρια.