Αρχική Τελευταία Νέα Το υπ. Υγείας αυξάνει τον αριθμό των δόσεων οι οποίες θα διατίθενται...

Το υπ. Υγείας αυξάνει τον αριθμό των δόσεων οι οποίες θα διατίθενται μέσω των “walk in”

Το υπουργείο Υγείας αυξάνει τον αριθμό των δόσεων οι οποίες θα διατίθενται μέσω των “walk in” εμβολιαστικών κέντρων, λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος που παρατηρήθηκε, χθες, πρώτη ημέρα λειτουργίας τους.  

Μιλώντας στο “Πρωινό Δρομολόγιο”, η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε ότι σήμερα, ο αριθμός των διαθέσιμων δόσεων στα συγκεκριμένα κέντρα αυξήθηκε στις εκατόν-εξήντα, και υπάρχει δυνατότητα μεταφοράς πρόσθετων ποσοτήτων.

Είπε, ακόμη, ότι από την ερχόμενη εβδομάδα θα παραχωρηθούν περισσότερες δόσεις στα “walk in” εμβολιαστικά κέντρα.

Την ίδια στιγμή, σημείωσε, ότι σε μια προσπάθεια να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη, κυρίως στους νέους, το υπουργείο Υγείας εξετάζει το ενδεχόμενο διεκπεραίωσης εμβολιασμών με κινητές μονάδες. Η Μαργαρίτα Κυριάκου ανέφερε ότι οι κινητές μονάδες θα επισκέπτονται σημεία στα οποία παρατηρείται αυξημένη συγκέντρωση πολιτών, όπως είναι οι παραλίες.

Αναφερόμενη στο ζήτημα που έχει προκύψει με τις αλλαγές των ραντεβού για εμβολιασμό, η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Υγείας είπε ότι εντός της ημέρας θα ανακοινωθούν τηλεφωνικοί αριθμοί, με τους οποίους θα μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για επανα-προγραμματισμό του εμβολιασμού τους.