Αρχική BusinessNews Wolt for Work: Κάνοντας τη ζωή στο γραφείο ευκολότερη

Wolt for Work: Κάνοντας τη ζωή στο γραφείο ευκολότερη

Από την εποχή που το αγαπημένο μας φαγητό έφτανε στην πόρτα μας με το παραδοσιακό τηλεφώνημα στο σουβλατζίδικο της γειτονιάς, μέχρι τις πλατφόρμες διανομής, διανύσαμε μεγάλη απόσταση, έχοντας πλέον την πολυτέλεια να απολαμβάνουμε ένα εντελώς νέο επίπεδο εμπειρίας.

Οι πλατφόρμες διανομής φαγητού και άλλων αγαθών αποτελούν σήμερα παγκοσμίως, αλλά και στην Κύπρο, έναν ραγδαία αναπτυσσόμενο κλάδο της οικονομίας, με εξαιρετικά σημαντικό αντίκτυπο στις πόλεις και τις κοινωνίες που λειτουργούν.

Ένας κλάδος που εξελίσσεται διαρκώς και δημιουργεί αξία για χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης και λιανικής, αναδιαμορφώνοντας τον τρόπο εξυπηρέτησης εκατομμυρίων πελατών, οι οποίοι έχουν πλέον διαθέσιμο ένα πολυκατάστημα στην τσέπη τους, που φέρνει στην πόρτα τους τα προϊόντα που επιθυμούν μέσα σε λίγα λεπτά.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Wolt, η οποία ξεκίνησε το 2014 την πορεία της ως μία startup εταιρεία που έφερε την επανάσταση στην παραγγελία φαγητού στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. Πλέον, έχει εξελιχθεί σε ένα τεχνολογικό κολοσσό με παρουσία σε 25 χώρες και περισσότερες από 500 πόλεις, 100,000 συνεργαζόμενες επιχειρήσεις, 180,000 συνεργάτες διανομείς, πέραν των 9,000 εργαζομένων και 29 εκατομμύρια πελάτες ανά τον κόσμο.

Στη χώρα μας η εταιρεία ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2020, μπαίνοντας δυναμικά στην αγορά και καταφέρνοντας μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί σε ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα brands στην Κύπρο. Τρία χρόνια μετά την άφιξή της, η Wolt συνεχίζει να πρωτοπορεί, ανοίγοντας νέους δρόμους στον κλάδο και λανσάροντας συνεχώς νέες υπηρεσίες και προϊόντα.

Μία από τις πιο πρόσφατες καινοτομίες, με τον αριθμό των συνδρομητών να αυξάνεται συνεχώς, είναι η business to business υπηρεσία Wolt for Work. Η υπηρεσία αποδεικνύεται ιδιαίτερα δημοφιλής, ειδικά στη Λεμεσό, ενώ κερδίζει συνεχώς νέους εταιρικούς συνδρομητές και στις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Μεταξύ άλλων, οι εταιρείες – συνδρομητές της υπηρεσίας μπορούν να εξασφαλίζουν σε καθημερινή βάση τη σίτιση του προσωπικού τους από επιχειρήσεις σε κοντινή απόσταση, με τη χρέωση να γίνεται σε μηνιαία βάση. Η υπηρεσία προσφέρεται τόσο για πρόγευμα, όσο και μεσημεριανό, αλλά και για μαζικές παραγγελίες για εταιρικές εκδηλώσεις. Μία από τις εταιρείες που αποφάσισαν να στραφούν στο Wolt for Work είναι η Pluss500. Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, «η υπηρεσία είναι εύχρηστη, κορυφαίας τεχνολογίας και συνοδεύεται από εξαιρετικές υπηρεσίες υποστήριξης».

«Από την οπτική ενός υπαλλήλου, το Wolt for Work παρέχει ευελιξία στην επιλογή κουζίνας, σύμφωνα με τις διατροφικές προτιμήσεις και περιορισμούς ενός εκάστου. Οι ομαδικές παραγγελίες βοηθούν στην εξοικονόμηση χρημάτων για τα έξοδα διανομής και μειώνουν τις οικολογικές επιπτώσεις», σημειώνουν στην Wrike Cyprus.

Επιλέγοντας την υπηρεσία Wolt for Work, μία εταιρεία έχει τη δυνατότητα να παρέχει στους υπαλλήλους της ένα εξαιρετικό εργασιακό ωφέλημα, δίνοντας στον καθένα συγκεκριμένο προϋπολογισμό για την αγορά του φαγητού του κάθε μήνα.

Την υπηρεσία επέλεξε και η γνωστή εταιρεία forex, XM, στελέχη της οποίας επεσήμαναν ότι «η εφαρμογή του Wolt for Work στην εταιρεία ως ωφέλημα σίτισης εκτιμήθηκε ιδιαίτερα από τους υπαλλήλους μας. Νοουμένου ότι η εταιρεία μας έχει υιοθετήσει ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας, το Wolt for Work, παρέχει την αυτονομία που χρειάζεται ώστε οι υπάλληλοι να μπορούν να απολαύσουν το ωφέλημα ακόμα και από την άνεση του σπιτιού τους.»

Η Volka Games Cyprus είναι επίσης συνδρομητής της υπηρεσίας, με την εταιρεία να εξαίρει την ευκολία που παρέχει στην επιχείρηση η αυτοματοποίηση που προσφέρει η υπηρεσία Wolt for Work. «Προτού συνεργαστούμε με τη Wolt όλες οι παραγγελίες γίνονταν κατ’ άτομο, κάτι το οποίο ήταν μια χαρά όσο είμασταν μόλις 15 άτομα, αλλά πλέον είμαστε σχεδόν 100 υπάλληλοι, και η αυτοματοποιημένη παραγγελία με πιστώσεις στο λογαριασμό των υπαλλήλων λειτουργεί τέλεια», ανέφεραν στελέχη της εταιρείας.

Μια ακόμα πρωτοποριακή πρόταση λοιπόν από τη Wolt, μια εταιρεία τεχνολογίας που ήρθε για να κάνει τη ζωή του καταναλωτή ευκολότερη και να αλλάξει μια για πάντα τον τρόπο που παραγγέλνουμε και παραλαμβάνουμε φαγητό και κάθε είδους αγαθό, όπου και αν βρισκόμαστε.