Αρχική Πρόσωπα Xριστίνα Αβερκίου – Ένα Αστέρι made in Limassol

Xριστίνα Αβερκίου – Ένα Αστέρι made in Limassol

DSC_0220.jpg

Ζωή, χιούμορ, όνειρα και δημιουργικότητα είναι μερικές από τις λέξεις που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτή την μοναδική προσωπικότητα. Μουσική, χορός και θέατρο οι μεγάλες αγάπες της ζωής της και όνειρα από τα παιδικά της χρόνια που γίνονται πραγματικότητα.

Mε σπουδές στο εξωτερικό, σημαντικές δουλειές και συνεργασίες στο βιογραφικό της, την βρήκαμε στη Λεμεσό και μας αφιέρωσε ένα υπέροχο απόγευμα μιλώντας μας για την ίδια, το έργο της και τα επόμενα της βήματα.

DSC_0220.jpg

Χριστίνα Αβερκίου λοιπόν πάντα με το χαμόγελo έτοιμη. Τραγούδι, χορός, θέατρο.. πως ξεκίνησε όλο αυτό;


Δεν θέλω να πω το κλισέ “από παιδί ξεκίνησα με..” αν και ισχύει η αλήθεια. Από τα παιδικά μου λοιπόν χρόνια η τέχνη αυτή ήταν στην καθημερινότητα μου, με στιγμάτισε, με έχει καθορίσει ως άνθρωπο και έχει διαμορφώσει τον χαρακτήρα μου.

Ακολούθησες σχετικές σπουδές;

Έχω σπουδάσει μουσική στο Πανεπιστήμιο του Bath στην Αγγλία. Ήρθα Κύπρο μετά τις σπουδές μου αλλά ήθελα να μάθω περισσότερα να ψάξω και άλλα πράγματα και να γνωρίσω καινούριες εμπειρίες. Οπότε και έφυγα ξανά, επέστρεψα Αγγλία. Δούλεψα στο Λονδίνο και παράλληλα ακολουθούσα ακροάσεις για θέατρο, ταινίες και παραγωγές, γνώρισα σημαντικούς ανθρώπους στο χώρο του θεάματος όπως vocal coach του Αγγλικού The Voice, παρακολούθησα ειδικούς από το Westend που με βοήθησαν να προχωρήσω και με έμαθαν πάρα πολλά.

DSC_0266.jpg

Τώρα είσαι στην Κύπρο. Όταν επέστρεψες ήταν εύκολη η προσαρμογή στα δεδομένα του νησιού;

Με την επιστροφή μου στην Κύπρο βρήκα δουλειά σε ωδείο, δούλεψα και συνεργάστηκα με μπάντες και γκρουπ – κάτι που κάνω ακόμα και σήμερα η αλήθεια – σε γνωστούς χώρους του νησιού αλλά και με σπουδαίους παραγωγούς στο ραδιόφωνο, την τηλεόραση, οπότε η επιστροφή μου ήταν μια καλή κίνηση. Είχα και έχω ανθρώπους δίπλα μου που με στηρίζουν και είμαι ευγνώμων για αυτό.

Βγάζεις πάντα μια θετικότητα και ο κόσμος που συνεργάζεται μαζί σου και σε γνωρίζει λίγο καλύτερα σου έχει ιδιαίτερη αγάπη.

Έχω πάθος για αυτό που κάνω, αντιμετωπίζω τα πάντα χιούμορ και θετικότητα όχι μόνο με τους φίλους μου αλλά και στον επαγγελματικό χώρο ίσως για αυτό.

Ξεχωρίζεις κάποια συνεργασία σου ή δουλειά που έχεις κάνει;

Όλες οι δουλειές που έχω κάνει και τα άτομα που συνεργάστηκα ήταν πολύ σημαντικά για εμένα. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω καμία, είτε αυτή ήταν κακή είτε καλή έμαθα πράγματα και αγάπησα την κάθε μια με τον τρόπο μου και με έκαναν καλύτερη και πιο δυνατή.

Είσαι πολυάσχολο άτομο γενικά και τρέχεις ταυτόχρονα πολλά πράγματα. Που βρίσκεται αυτή την περίοδο η Χριστίνα;

Δεν μου αρέσει να παραμερίζω καμία δουλειά και σε όλα βάζω το ίδιο πάθος και αγάπη πετυχαίνοντας πάντα το καλύτερο αποτέλεσμα. Όλα είναι σημαντικά για εμένα. Αυτή την περίοδο έχω ξεκινήσει ως καθηγήτρια μουσικής στην ιδιωτική σχολή Pascal Λεμεσού, ενώ κάθε Παρασκευή και Σάββατο μπορείς να με πετύχεις να τραγουδώ στο Πέραμα στην πλατεία του Μεσαιωνικού Κάστρου.

DSC_0300.jpg

Στα παιδιά στο σχολείο τι θες να μεταδώσεις; Ποιο είναι το μήνυμα-στόχος;

Οι μαθητές με λατρεύουν και τους αγαπώ και εγώ πάρα πολύ. Θέλω να διδάξω στους νέους να αγαπούν τη μουσική, να μάθουν να κυνηγούν τα όνειρα τους, να είναι δημιουργικοί και να πιστεύουν στον εαυτό τους. Αυτά νομίζω είναι τα ποιο σημαντικά για τους νέους σήμερα.

Τρεις λέξεις που πιστεύεις σε αντιπροσωπεύουν και γιατί.

Χμμμ.. δημιουργικότητα, εφευρετικότητα και θετικότητα. Είμαι πάντα γεμάτη ιδέες, όνειρα και στόχους, βλέπω πάντα τη θετική πλευρά των πραγμάτων ακόμα και αν αυτά είναι αρνητικά και πιστεύω πως όταν αγαπάς κάτι και παλεύεις για αυτό μπορείς να πετύχεις στη ζωή σου τα πάντα.

Ευχόμαστε μέσα από την καρδιά μας κάθε επιτυχία στη Χριστίνα και την ευχαριστούμε για το χρόνο της, το γέλιο που μας χάρισε και την όμορφη παρέα της.

DSC_0312.jpg

Κείμενο & Φωτογραφίες: Αντρέας Χρυσοστόμου

Τα πνευματικά δικαιώματα του άρθρου και των φωτογραφιών ανήκουν στο Lemesos-Blog. Οποιαδήποτε αναδημοσίευση ή προώθηση χωρίς αναφορά απαγορεύεται.