Αρχική Τελευταία Νέα Ξαναφυτεύονται οι 100 ευκάλυπτοι στο Δασούδι την Παρασκευή

Ξαναφυτεύονται οι 100 ευκάλυπτοι στο Δασούδι την Παρασκευή

Το Τμήμα Δασών του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος πληροφορεί το κοινό ότι, σε συνεργασία με τον Δήμο Γερμασόγειας και το Κίνημα Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, προγραμματίζεται δεντροφύτευση 100 ευκαλύπτων, η οποία θα γίνει στις 08/03/2024 στις 9:00 π.μ. στην περιοχή Δασούδι, όπου προκλήθηκε καταστροφή της βλάστησης από τη θεομηνία που ξέσπασε στις 14/02/2024.

Υπενθυμίζεται ότι στις 24 Φεβρουαρίου η ομάδα «Φίλοι της Γης» πραγματοποίησαν εκδήλωση διαμαρτυρίας, καταγγέλλοντας τους χειρισμούς του Τμήματος Δασών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Τμήμα Δασών μια ημέρα προηγουμένως, είχε διευκρινίσει ότι από τη θεομηνία της 14ης Φεβρουαρίου, προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές, τόσο στο δάσος Φασουρίου, όπου ξεριζώθηκαν γύρω στους 100 ευκάλυπτους, σε ιδιωτική και κρατική γη, όσο και στο Δασούδι, όπου ξεριζώθηκαν γύρω στις 30 ακακίες και προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στις κόμες 39 ευκαλύπτων.

Στο χώρο πρασίνου στο Δασούδι, για λόγους ασφάλειας, σύμφωνα με το Τμ. Δασών, «αφαιρέθηκαν τα σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα ακακίας και κλαδεύτηκαν τα δέντρα ευκαλύπτου, όπως προνοείται στο εγχειρίδιο κλαδεύσεων δέντρων σε αστικό περιβάλλον, ενώ απομακρύνθηκαν τα σπασμένα κλαδιά για μείωση του κινδύνου πρόκλησης ατυχήματος».