Αρχική Τελευταία Νέα Χατζηπαντέλας: Μειώνονται οι νοσηλείες με κορωνοϊό – Καθησυχάζει για την ηπατίτιδα

Χατζηπαντέλας: Μειώνονται οι νοσηλείες με κορωνοϊό – Καθησυχάζει για την ηπατίτιδα

Οι νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό μειώνονται, δήλωσε την Τετάρτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χατζηπαντέλα, ο οποίος σημείωσε πως στο Νοσοκομείο Αναφοράς νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή τέσσερα άτομα με κορωνοϊό, ενώ το νοσηλευτήριο λειτουργεί πλέον κανονικά.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ικανοποίησή του για τη λειτουργία του Παιδιατρικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, λέγοντας ότι η υλοποίησή του ήταν και ένα δικό του προσωπικό στοίχημα, ενώ σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διαβεβαίωσε ότι στην Κύπρο δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό.

Κληθείς, μετά από την εκδήλωση για τα 20χρονα της Europa Donna Κύπρου, που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, να σχολιάσει τη λειτουργία του Παιδιατρικού Θαλάμου του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, ο Υπουργός Υγείας απάντησε: «Είναι με μεγάλη μου χαρά και ικανοποίηση που έχω ενημερωθεί ότι άνοιξε ο παιδιατρικός θάλαμος του Νοσοκομείου Αμμοχώστου. Νομίζω δεν είχαμε ποτέ παιδιατρικό θάλαμο στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Ήταν ένα προσωπικό στοίχημα δικό μου η λειτουργία του Παιδιατρικού θαλάμου εκεί».

Ανέφερε ότι αύριο θα επισκεφθεί το Νοσοκομείο Αναφοράς για να δει από κοντά το θάλαμο, ενώ σημείωσε ότι κατά την επίσκεψή του θα δει πως προχωρά η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρση με την αγορά των νέων μηχανημάτων.

Ευχαρίστησε δημόσια τη Διευθύντρια του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, Αμαλία Χατζηγιάννη, λέγοντας ότι η νέα Μονάδα Αιμοκάθαρσης λειτουργεί εξαιτίας της επιμονής και της θέλησης της.

«Εάν υπάρχει θέληση και από άλλους εμπλεκόμενους στον χώρο της υγείας θα υλοποιηθούν και τα άλλα στοιχήματα, που έχει θέσει το Υπουργείο Υγείας», συμπλήρωσε.

Σε ερώτηση αν διατηρούνται ακόμα κλίνες στο νοσοκομείο Αμμοχώστου για ασθενείς με κορωνοϊό και αν υπάρχουν ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή, ο κ. Χατζηπαντέλα είπε πως «υπάρχουν τέσσερα άτομα με κορωνοϊό που νοσηλεύονται στο Αναφοράς, για να προσθέσει ωστόσο πως το Νοσοκομείο λειτουργεί κανονικά.

Συμπλήρωσε ότι κατά τη επίσκεψη του αύριο θα επιθεωρήσει προσωπικά τη λειτουργία του και αν υπάρχουν οποιεσδήποτε ελλείψεις.

Σε επιφυλακή το Υπουργείο για την ηπατίτιδα

Σχετικά με την αύξηση κρουσμάτων ηπατίτιδας, που ανακοινώθηκε από τον ΠΟΥ, τα οποία πλησιάζουν τα 350 και έχουν εντοπιστεί σε 20 χώρες και αν στην Κύπρο έχει εντοπιστεί κάτι ύποπτο, ο Υπουργός Υγείας ανέφερε ότι δεν υπάρχει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε ύποπτο περιστατικό στην Κύπρο, για να διαβεβαιώσει ότι το Υπουργείο του είναι σε επιφυλακή.

«Αν υπάρξει οποιοδήποτε περιστατικό θα το ανακοινώσουμε», κατέληξε ο κ. Χατζηπαντέλα.

Πηγή: KΥΠΕ