Αρχική Εκδηλώσεις Χιλιάδες κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για τον Κατακλυσμό

Χιλιάδες κόσμου στις τριήμερες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού για τον Κατακλυσμό

Παραστάσεις, συναυλίες, παραδοσιακοί χοροί και βόλτα με τον πάμπορο!

Οι λαϊκές εκδηλώσεις της Λεμεσού έλειψαν πολύ από ντόπιους και επισκέπτες τα προηγούμενα δύο χρόνια εξαιτίας της πανδημίας. Η αθρόα προσέλευση του κοινού στις τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε φέτος ο Δήμος για τον Κατακλυσμό, το απέδειξε περίτρανα.

Η περιοχή της Επίχωσης από το Σάββατο μέχρι και την Δευτέρα έσφυζε από ζωή. Χιλιάδες κόσμου, μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν στην περιοχή για να κάνουν τη βόλτα και τις αγορές τους από την πανήγυρη που στήθηκε κατά μήκος του Μόλου και φυσικά να απολαύσουν το πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασε ο Δήμος Λεμεσού.

Θέατρο σκιών, παραδοσιακές παραστάσεις και φυσικά λαϊκό τραγούδι και χορός από πολιτιστικούς και λαογραφικούς ομίλους. Οι μικροί επισκέπτες είχαν φέτος την ευκαιρία να απολαύσουν και εκπαιδευτικά-βιωματικά προγράμματα πολλαπλής νοημοσύνης με πρωταγωνιστή τον «Μικρό Οδυσσέα». Το πλούσιο πρόγραμμα των τριήμερων εκδηλώσεων, κορυφώθηκε το βράδυ της Δευτέρας με τη μεγάλη συναυλία «Στων Αγγέλων τα μπουζούκια-Αναδρομή στο αυθεντικό λαϊκό τραγούδι» με τους Χρίστο Νικολόπουλο, Γεράσιμο Ανδρεάτο και Σοφία Παπάζογλου, που άφησε στους επισκέπτες τις καλύτερες εντυπώσεις.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που άδραξαν την ευκαιρία να κάνουν μία βόλτα εν πλω με τον παραδοσιακό πάμπορο, ένα έθιμο που ξεκίνησε στην πόλη της Λεμεσού από τις αρχές του 19ου αιώνα και να απολαύσουν δια θαλάσσης τις ομορφιές της πόλης.