Αρχική Τελευταία Νέα Χιονισμένο τοπίο το Τρόοδος – Καταιγίδες και βροχές τα Χριστούγεννα

Χιονισμένο τοπίο το Τρόοδος – Καταιγίδες και βροχές τα Χριστούγεννα

Χιονισμένο σκηνικό στο Τρόοδος θα αντιμετωπίσουν όσοι βρεθούν εκεί τα Χριστούγεννα

 

Την Τρίτη (24/12) ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και παροδικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης μέχρι τρικυμιώδης. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 18 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ της Τρίτης ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά κυματώδης. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 10 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα παράλια και γύρω στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη(25/12) και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδα. Τοπικά, στα ψηλότερα ορεινά, αναμένεται να σημειωθεί χιονόπτωση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές. Την Παρασκευή θα παρατηρούνται κατά διαστήματα αυξημένες νεφώσεις που ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά πτώση για να κυμανθεί λίγο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.