Αρχική Πρόσωπα Χρίστος Μιχαηλίδης: Η Λεμεσός να γίνει Πρότυπο Ποιότητας σε όλη την Μεσόγειο

Χρίστος Μιχαηλίδης: Η Λεμεσός να γίνει Πρότυπο Ποιότητας σε όλη την Μεσόγειο

Οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις για τις Δημοτικές εκλογές του Δεκεμβρίου μπορεί να μην έχουν αρχίσει επίσημα ωστόσο υπάρχει μεγάλη κινητικότητα σε ότι αφορά τους υποψηφίους ειδικότερα μεγάλων Δήμων όπως η Λεμεσός.

Ήδη έχουν ακουστεί και κατατεθεί υποψηφιότητες, γι’ αυτό και το LemesoBlog στα πλαίσια της παρουσίασης όλων των υποψηφιοτήτων συζήτησε με τον Χρίστο Μιχαηλίδη, ως ένα από τα πρόσωπα που θα διεκδικήσει την Δημαρχία για όσα αναμένονται σε αυτή την εκλογική μάχη.

Ποιος θα λέγατε εν συντομία είναι ο Χρίστος Μιχαηλίδης;

Ο Χρίστος Μιχαηλίδης είναι ένας γνήσιος Λεμεσιανός, παντρεμένος με την χοροδιδάσκαλο Εύη Διονυσίου και έχουν 5 παιδιά από 11 – 34, ένα φτωχόπαιδο που στα 5 του χρόνια έχασε τον πατέρα του και μεγάλωσε με μία μητέρα αυστηρών Αρχών.  Σπούδασε στην Γερμανία, στο πανεπιστήμιο του Ερλαγκεν Νυρεμβέργης Διοίκηση Επιχειρήσεων με ειδικότητα στο Μάστερ, στην Επιχειρησιακή Έρευνα και Μάρκετινγκ. 

Αφού λεφτά δεν είχαμε, πήγα στην Γερμανία με 100 λίρες στην τσέπη, έβγαλα τις σπουδές μου δουλεύοντας κυρίως παίζοντας κιθάρα και τραγουδώντας σε ελληνικά εστιατόρια.

Επιστρέφοντας στην Κύπρο και η πρώτη μου εργασία ήταν ως Διευθυντής στο γραφείο του Χρύση Δημητριάδη σε μία εταιρεία που έκανε διαχείριση υπεράκτιων εταιρειών.  Στην συνέχεια δημιούργησα την δική μου Εταιρεία, τον σημερινό Όμιλο Εταιρειών της Cypronetwork που παρέχει Έρευνες Αγοράς, Μάρκετινγκ Επικοινωνίας και υπηρεσίες Συμβουλευτικής σε θέματα Διεύθυνσης.

CM-16_9-COVER.jpg

Είχα πάντοτε ενδιαφέρων και εμπλοκή στα κοινά γι’ αυτό και διετέλεσα μεταξύ άλλων:

  • Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων.
  • Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων.
  • Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Δημοσκοπήσεων και Ερευνών.
  • Πρόεδρος του Κυπρογερμανικού Πολιτιστικού Συνδέσμου Λεμεσού.
  • Αντιπρόεδρος του Κυπροελλαδικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου.
  • Μέλος του ΔΣ της Αρχής Λιμένων και ΕΒΕΛ.
  • Συνιδρυτής και Γενικός Γραμματέας του CIBA.

Είμαι σήμερα:

  • Πρώην πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ της ΟΕΒ.
  • Επίτιμος πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Συμβούλων Επιχειρήσεων (ΚΣΣΕ).
  • Επίτιμο μέλος του Συνδέσμου Εταιρειών Διεθνών Δραστηριοτήτων.
  • Επίτιμο μέλος του Cyprus Institute of Marketing.

Είμαι άνθρωπος στοχοπροσηλωμένος, μεθοδικός, διεκδικητικός, δυναμικός, αποφασιστικός, επικοινωνιακός, προσιτός.

Προτιμώ να λέγω λίγα και να κάνω πολλά.

Πέρα τούτου ο Βίος και Πολιτεία του καθενός μας είναι γνωστή για να μας κρίνει και αξιολογήσει ο κόσμος.

Τι είναι αυτό που σας ωθεί να αφήσετε όλα όσα έχετε καταφέρει σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο και να ασχοληθείτε με την δημαρχία της Λεμεσού;

Η αγάπη μου για την Πόλη μου.  Πήραμε όλοι τόσα πολλά και οφείλουμε περισσότερα στην πόλη που γεννηθήκαμε και ανδρωθήκαμε.  Συνεπώς όσο πιο πολλά μπορεί κάποιος τόσο περισσότερα καλείτε να συνεισφέρει.

Σοβαρό δε κίνητρο είναι η στασιμότητα της Πόλης που παρατηρείτε τα τελευταία χρόνια και ο καθένας μας θα πρέπει να συμβάλει για να την θέσουμε ξανά σε αναπτυξιακή τροχιά.

Τι είναι αυτό που αγαπάτε ιδιαιτέρα από την Λεμεσό και τι αυτό που σας λείπει;

Πάνω από όλα οι άνθρωποι της, με την ζωντάνια τους και την αστείρευτη αγάπη τους για την πόλη μας.  Αγαπώ το παραλιακό μέτωπο, όχι την άτακτη διακόσμηση των Πύργων, και την παλιά πόλη.

Μου λείπει η ζωή, όπως εμείς ζήσαμε, στις γειτονιές και εύχομαι να μπορούσαν να την ζήσουν και τα παιδία μας.  Μου λείπει, πέρα του χώρου στο παραλιακό μέτωπο, το πράσινο και χώροι αναψυχής με παιδότοπους, πάρκα, ένα μητροπολιτικό πάρκο, μου λείπει ακόμη ένα μέγαρο Μουσικής και ποιοτικές πολιτιστικές εκδηλώσεις, ένα θεσμοθετημένο Mega event, μου λείπει η ανάδειξη των διατηρητέων μας και κάθε σημείου αναφοράς της πόλης, ένα συμβολικό σημείο αυτό που λέμε Must See.

Ποια πλευρά της Λεμεσού σας αρέσει περισσότερο; Το παραλιακό μέτωπο με τους πύργους ή οι γειτονιές της Ομονοίας, της Πλατείας Ηρώων κτλ;

Ασφαλώς το Παραλιακό μέτωπο χωρίς τους Πύργους, η πλατεία Ηρώων, η περιοχή του Κάστρου, οι οδοί Ειρήνης, Ελευθερίας, Αγίου Αντρέα με τα πολλά διατηρητέα και όπως είπα η ζωή στις γειτονίες που με κάθε τρόπο πρέπει να επαναφέρουμε με εμπλουτισμό μεταξύ άλλων, των σχετικών υποδομών.

168735105_3774098109376560_2448105028646741516_n.jpg

Σύμφωνα με το βιογραφικό σας έχετε συμμετάσχει σε πολλούς οργανισμούς ως μέλος αλλά και σε ανώτερη βαθμίδα ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων (ΟΕΒ). Θεωρείτε με βάση την εμπειρία σας ότι τα γραφειοκρατικά θέματα και οι άλλες δυσκολίες που υπάρχουν δεν θα σταθούν εμπόδιο για να πάρετε μεγάλες αποφάσεις για την Λεμεσό όπως για παράδειγμα η άμεση επίλυση ή τροχοδρόμηση ζητημάτων που έχει η πόλη με τις πλημμύρες;

Η μέχρι τώρα εμπειρία μου λέει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα που δεν επιλύεται.  Αυτό που χρειάζεται είναι βούληση, αποφασιστικότητα, διεκδίκηση, δημιουργική σκέψη και Ηγετικότητα και ένα ομόφωνο, σύσσωμο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προτάσσει πάντοτε τα συμφέροντα της πόλης.  Αναφερθήκατε στις πλημμύρες, οι λύσεις υπάρχουν και στην συγκεκριμένη περίπτωση προϋπήρχαν αλλά χρειάζεται βούληση, διεκδίκηση και ταχύτητα.

Τέλος, ποιο θα είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που θέλετε να δώσετε στους Λεμεσιανούς σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία;

Ότι ψηφίζουμε Δήμαρχο και όχι κόμμα, ψηφίζουμε αντικειμενικά με το χέρι στην καρδιά ανθρώπους με ικανότητες, την απαιτούμενη προσωπικότητα που είναι ικανοί να πάρουν την πόλη μπροστά και να της ξαναδώσουμε την πρωτιά.

Και το ότι η πόλη είναι κτήμα όλων μας.  Μας ενώνει η αγάπη για την πόλη μας και συλλογικά, ενεργοποιώντας δηλαδή και τον τελευταίο πολίτη, μπορούμε να την πάρουμε στην κορυφή ξανά και να την καταστήσουμε Πρότυπο Ποιότητας σε όλη την Μεσόγειο.