Αρχική Τελευταία Νέα “Χρυσάφι” γεμίζουν τα φράγματα – Πάμε για νέο ρεκόρ

“Χρυσάφι” γεμίζουν τα φράγματα – Πάμε για νέο ρεκόρ

Η εισροή νερού στα φράγματα το τελευταίο 24ωρο ανήλθε στα 2.990 Ε.Κ.Μ νερού. Από την 1η του Οκτώβρη μέχρι σήμερα, η συνολική εισροή ήταν 37.460 Ε.Κ.Μ νερού. Η συνολική πληρότητα των φραγμάτων ανέβηκε στο 87.3% σήμερα, ενώ την αντίστοιχη περσινή ημέρα ήταν μόλις στο 16.8%.

image-2.png

Η εισροή του Δεκέμβρη 2019 έκλεισε ως η 5η καλύτερη εισροή για μήνα Δεκέμβριο από τότε που υπάρχουν στοιχεία (1987) με 30.495 Ε.Κ.Μ.

Βάσει των εξαιρετικών εισροών του τελευταίου 24ώρου, αλλά και βάσει των βροχών που προβλέπονται τις επόμενες ημέρες, το 2ο μεγαλύτερο φράγμα της Κύπρου, ο Ασπρόκρεμμος, αναμένεται να υπερχειλίσει μέσα στις επόμενες 30 με 48 ώρες. Επίσης, το φράγμα της Γερμασόγειας και Καλαβασού αναμένεται να υπερχειλήσουν μέχρι τα Φώτα ενώ το φράγμα Ξυλιάτου αναμένεται να υπερχειλίσει μέσα στο επόμενο 24ωρο. Όσον αφορά το πιο μεγάλο φράγμα της Κύπρου (Κούρης), και αυτού η υπερχείλιση είναι πλέον δεδομένη και ακόμη και αν δεν σημειωθούν και άλλες βροχές, μόνο με τα εκτεταμένα χιόνια που υπάρχουν, θα υπερχειλίσει μέχρι περίπου τα μέσα του μήνα. Με τις βροχές που αναμένονται ωστόσο τις επόμενες ώρες/ημέρες, εκτιμούμε πως θα υπερχειλίσει μέσα στην δεύτερη εβδομάδα του Γενάρη.

Eπίσης φαίνεται πως θα σπάσουμε και όλα τα ρεκόρ συνολικής πληρότητας φραγμάτων. Η μέγιστη συνολική πληρότητα που είχαμε ποτέ, καταγράφηκε στις 23/04/2012 με 94.1%.

Η κεντρική εικόνα είναι από το φράγμα της Γερμασόγειας χθες Τετάρτη, 01/01/2020.

Στις Τοποθεσίες, μπορείτε να δείτε ανά πόλη ποιες μέρες υπάρχουν πιθανότητες βροχής, αλλά και πόσο ανέρχεται η πιθανότητα (Chance of rain) την εβδομάδα που μας έρχεται. Επίσης, μπορείτε να δείτε τη μέγιστη και ελάχιστη θερμοκρασία, ένταση και κατεύθυνση ανέμου, όπως και ώρες ηλιοφάνειας για κάθε περιοχή.

Πηγή:kitasweather.com