Αρχική Τελευταία Νέα “Είμαι Κυπραία και ζητώ συγγνώμη” λέει η Θέκλα Πετρίδου στο youtube

“Είμαι Κυπραία και ζητώ συγγνώμη” λέει η Θέκλα Πετρίδου στο youtube

Με ένα έκτακτο βίντεο στο κανάλι της στο youtube θέλησε να σχολιάσει η Θέκλα Πετρίδου την ρατσιστική επίθεση που έκαναν δύο Κύπριες γυναίκες σε Ρωσίδα σε πάρκινγκ στην Λάρνακα. 

Η γνωστή ψυχολόγος-youtuber εμφανίστηκε ιδιαίτερα ενοχλημένη, με την ίδια να μην μπορεί να κατανοήσει το μέγεθος των ρατσιστικών σχολίων που ακούστηκαν αλλά και το μέγεθος της υβριστικής επίθεσης που δέχτηκε η Ρωσίδα κυρία. 

Η Θέκλα ανάμεσα σε άλλα ζήτησε πρώτα από όλα συγνώμη, συμπληρώνοντας πως δεν είναι όλοι οι Κύπριοι μεγαλωμένοι με αυτές τις αρχές και συμπεριφορές. 

Θέλω να μιλήσω σε σένα που δεν είσαι Κύπρια. Νόμιζες ότι ερχόσουν σε μια ευρωπαϊκή χώρα…

«Θέλω να σου ζητήσω συγνώμη για τον ρατσισμό μας, την ξενοφοβία μας, την βλακεία μας, την αρχοντοχωριατοσύνη μας και για όσο πόνο σου προκαλούμε με αυτές μας τις συμπεριφορές. 

Άκουσα βρισιές που δεν έχω ξανακούσει, βρομισμένες και υποτιμητικές κουβέντες. Μάλιστα, μια της είπε να έρθει ο άντρας μου να σε….απαυτώσει…! Επίπεδο…υποδαπέδιο.

Αν το αυτοκίνητο σας κάνει 30.000 ευρώ cash, αν έχετε ακριβά κοσμήματα και ντύσιμο, το στόμα σας είναι οχετός και αυτό που βγάζετε είναι απερίγραπτο. Δεν είμαστε όλοι οι Κύπριοι το ίδιο, υπάρχουν και Κύπριοι που έχουν αστική και κοινωνική παιδεία. Κανένας άνθρωπος δεν είναι ανώτερος του άλλου. Ως Κύπρια απολογούμαι… Εκφράζω την αηδία μου για αυτό που είδα. Ήταν μια απαράδεκτη ρητορική μίσους…» δήλωσε ανάμεσα σε άλλα. 

Προηγούμενο άρθροΕργασίες στο οδόστρωμα Λεμεσού – Λευκωσίας, παρά τον κόμβο Σκαρίνου
Επόμενο άρθρο«Έντονη ανησυχία και προβληματισμός» – Επ.Προστασίας Παιδιού για ρατσιστικό επεισόδιο στη Λάρνακα