Αρχική Τελευταία Νέα Υπ.Υγείας:Παρατηρείται μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, λόγω εφησυχασμού ένεκα της βελτιωμένης...

Υπ.Υγείας:Παρατηρείται μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, λόγω εφησυχασμού ένεκα της βελτιωμένης επιδημιολογικής εικόνας

​Παρατηρείται μη τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, λόγω του εφησυχασμού που φέρνει η βελτιωμένη επιδημιολογική εικόνα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου, εκφράζοντας ανησυχία.

Είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια να χτιστεί το τείχος ανοσίας με τους εμβολιασμούς και προέτρεψε τους πολίτες να διευθετούν ραντεβού για οποιοδήποτε σκεύασμα, προκειμένου να υπάρχει κάλυψη και έναντι οποιασδήποτε μετάλλαξης.

Για το ενδεχόμενο διασύνδεσης των θρομβο-εμβολικών επεισοδίων με το εμβόλιο της “AstraZeneca”, ο κύριος Ιωάννου είπε ότι έχει ήδη δοθεί σύσταση προς τα άτομα κάτω των 50 ετών να προτιμούν τα σκευάσματα τεχνολογίας mRNA, όπως αυτά της “Pfizer” και της “Moderna”.

Εφόσον, είπε, εντοπίστηκαν κάποια περιστατικά θρόμβωσης σε διάφορες χώρες, στατιστικά ήταν αναμενόμενο να προκύψει και στην Κύπρο.

Ο Κωνσταντίνος Ιωάννου επανέλαβε ότι το ενδεχόμενο διασύνδεσης των περιστατικών αυτών με τον εμβολιασμό, διερευνάται από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων και από την ίδια την εταιρεία.