Αρχική BusinessNews «Υπερίων»: Ένα «London Eye» 50 εκατομμυρίων ευρώ στην καρδιά της Λεμεσού!

«Υπερίων»: Ένα «London Eye» 50 εκατομμυρίων ευρώ στην καρδιά της Λεμεσού!

Συνεχίζοντας την επένδυση στην Κύπρο, ένας Ουκρανός επιχειρηματίας, που είναι πλέον μόνιμος κάτοικος του νησιού, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό έργο αξίας 50 εκατομμυρίων ευρώ στο κέντρο της Λεμεσού, όπως αναφέρει η δημοσιογράφος Ιωάννα Μάντζιηπα στην εφημερίδα “Ο Φιλελεύθερος”.

Το έργο, που ονομάζεται “Υπερίων”, είναι ένας περιστρεφόμενος τροχός που αναμένεται να προσφέρει σημαντικά οικονομικά, πολιτιστικά και κοινωνικά οφέλη στην πόλη. Στόχος του είναι να σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας πολιτισμικής και τεχνολογικής ανάπτυξης της Λεμεσού.

Το έργο παρουσιάστηκε την Τετάρτη από το αρχιτεκτονικό γραφείο PPA Architects, που έχει αναλάβει τον σχεδιασμό του. Αν και το έργο δεν εμπίπτει στη δικαιοδοσία του Δήμου Λεμεσού, αλλά στην Αρχή Λιμένων, φαίνεται ότι το “πράσινο φως” για την υλοποίησή του έχει ήδη δοθεί.

Ο “Υπερίων” θα είναι ένας περιστρεφόμενος τροχός με ύψος περίπου 147 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Θα αποτελείται από 45 καμπίνες χωρητικότητας 6-12 ατόμων και θα κατασκευαστεί στον χώρο του παλαιού Λιμανιού της Λεμεσού. Ο τροχός θα είναι 6 φορές πιο ελαφρύς και 4 φορές πιο σταθερός από το London Eye.

Σύμφωνα με τους μελετητές του έργου, ο “Υπερίων” θα αποτελεί ένα σύμβολο της πόλης, θα συμβάλει στην ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού, θα προσελκύει τουρίστες και κάτοικους ολόκληρου του νησιού και θα αποτελεί μία από τις υψηλότερες πανοραμικές ρόδες στον κόσμο. Η τεχνολογία του τροχού συμμορφώνεται πλήρως με τα παγκόσμια πρότυπα ασφάλειας και είναι σε θέση να συναγωνιστεί αντίστοιχα έργα της κατηγορίας της.

(Πληροφορίες: Φιλελεύθερος, Ιωάννα Μάντζιηπα)