Αρχική BusinessNews Υπογραφή Σύμβασης μεταξύ MEKEL και Τμήματος Δασών για σύστημα ανεφοδιασμού αεροπλάνων πυρόσβεσης...

Υπογραφή Σύμβασης μεταξύ MEKEL και Τμήματος Δασών για σύστημα ανεφοδιασμού αεροπλάνων πυρόσβεσης στην αεροπορική βάση Ακρωτηρίου

Η εταιρεία MEKEL υπόγραψε πριν λίγες μέρες σύμβαση για σχεδιασμό και κατασκευής ενός εξαιρετικά σημαντικού Έργου για την προστασία του περιβάλλοντος και του δασικού μας πλούτου.

 

Το Έργο αυτό αφορά το σύστημα ανεφοδιασμού αεροπλάνων πυρόσβεσης του Τμήματος Δασών στην αεροπορική βάση Ακρωτηρίου και είναι το 2ο κατά σειρά το οποίο καλείτε η εταιρεία να ολοκληρώσει.

Το αντικείμενο της Σύμβασης εντάσσεται στα πλαίσια του ευρύτερου σχεδιασμού του Τμήματος Δασών για αναβάθμιση των βάσεων ανεφοδιασμού του με στόχο τη μείωση του απαιτούμενου χρόνου για ανεφοδιασμό των αεροσκαφών. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω του ταυτόχρονου ανεφοδιασμού δύο αεροσκαφών, την αυτοματοποίηση των διαδικασιών ανεφοδιασμού και την επίτευξη της μέγιστης δυνατής αξιοπιστίας στη λειτουργία του συστήματος. Στον αερολιμένα Λάρνακας η αναβάθμιση έχει ολοκληρωθεί το 2018 και εκκρεμούν η αεροπορική βάση Ακρωτηρίου, ο αερολιμένας Πάφου και ο δίαυλος αεροσκαφών του Τμήματος Δασών στην περιοχή Μαμμαρι.

Το έργο χρηματοδοτείται 100% από Εθνικούς Πόρους.

Η εταιρεία MEKEL ιδρύθηκε το 2008 και δραστηριοποιείται σε τεχνικά έργα στον τομέα περιβάλλοντος εντός και εκτός Κύπρου. H εταιρεία είναι μέλος του Παγκύπριου Υδατικού Συνδέσμου και είναι πιστοποιημένη με ISO 9001:2018 και όλοι οι μηχανικοί της εταιρείας είναι εγγεγραμμένοι στο ΕΤΕΚ.

#mekelprojects #mekelteam #Natureasitoncewas