Αρχική Τελευταία Νέα Υποχωρεί ο καύσωνας το Σαββατοκύριακο

Υποχωρεί ο καύσωνας το Σαββατοκύριακο

Θερµή αέρια µάζα, που υποχωρεί σταδιακά από το Σάββατο, επηρεάζει την περιοχή. Σήµερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ το απόγευµα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς µέχρι µέτριοι, 3 µε 4 µποφόρ και παροδικά, στα προσήνεµα παράλια, µέχρι ισχυροί, 4 µε 5 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγµένη και το απόγευµα, στα προσήνεµα, παροδικά µέχρι ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 39 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 37 στα νοτιοανατολικά παράλια, γύρω στους 35 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 31 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Τοπικά δυνατό να σχηµατιστεί χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Οι άνεµοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί ασθενείς, µέχρι 3 µποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγµένη, αλλά αργότερα ήρεµη µέχρι λίγο ταραγµένη. Η θερµοκρασία θα πέσει γύρω στους 25 βαθµούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 βαθµούς στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 23 βαθµούς στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 22 βαθµούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τα απογεύµατα θα παρατηρούνται τοπικά αυξηµένες νεφώσεις, στα ορεινά, που το Σαββατοκύριακο πιθανό να δώσουν µεµονωµένη βροχή ή καταιγίδα. Τις νύκτες και νωρίς τα πρωινά αναµένεται τοπική χαµηλή νέφωση και αραιή οµίχλη. Η θερµοκρασία θα σηµειώσει µικρή άνοδο την Παρασκευή, στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί αισθητά πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές, αλλά στα παράλια θα σηµειώσει πτώση. Το Σαββατοκύριακο αναµένεται σταδιακά πτώση της θερµοκρασίας, κυρίως στο εσωτερικό και στα ορεινά, για να κυµανθεί την Κυριακή γενικά λίγο πιο πάνω από τις µέσες κλιµατολογικές τιµές.