Αρχική Τελευταία Νέα «Υπουργοποίησε» τελοιόφοιτους μαθητές Δημοτικού ο ΠτΔ

«Υπουργοποίησε» τελοιόφοιτους μαθητές Δημοτικού ο ΠτΔ

«Υπουργοποίησε» σήμερα, έστω και για μερικά λεπτά, μαθητές της Στ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Μακεδονίτισσας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ τη θέση του για λίγο, καθήμενη επικεφαλής του τραπεζιού όπου γίνονται οι συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, «ανέλαβε» η Πρόεδρος του σχολείου.

Τα παιδιά επισκέφθηκαν το πρωί το Προεδρικό Μέγαρο για να ψάλλουν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη τα Κάλαντα του Λαζάρου. Μετά την τελετή, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε με τους μαθητές, ενώ στη συνέχεια τα ξενάγησε στον χώρο όπου γίνονται οι συνεδρίες του Υπουργικού Συμβουλίου, καθώς και στο γραφείο του.

Άκουσε τα αιτήματά τους για μια καλύτερη δημόσια εκπαίδευση και αναφέρθηκε στις προσπάθειες της διακυβέρνησής του προς αυτό τον σκοπό. Είπε στα παιδιά πως ευθύνη της πολιτείας είναι να δίνει σε όλα τα παιδιά τις ίδιες ακριβώς ευκαιρίες. Ανάφερε ακόμη στα παιδιά απαντώντας σε ερωτήσεις τους πως οι εξετάσεις τετραμήνων καταργήθηκαν χθες με απόφαση της Βουλής, αλλά είναι καλά να υπάρξει ένας τρόπος αξιολόγησης των μαθητών που θα μπορούσε να είναι μια μελέτη ή μια έρευνα και όχι κατ’ ανάγκη εξετάσεις.

Επεσήμανε πως η Παιδεία επηρεάζει οριζόντια όλα τα θέματα και πρέπει να δοθεί ακόμη περισσότερη έμφαση σε αυτήν. Σημείωσε εξάλλου την ανάγκη να μπουν κλιματιστικά στα σχολεία.

Μια μαθήτρια τον ρώτησε για τον ρόλο της γυναίκας και o Πρόεδρος της απάντησε πως πιστεύει πάρα πολύ σε αυτόν και πως από τους 25 διορισμούς που έκανε οι 11 αφορούσαν γυναίκες. Προσπαθούμε μέσω της ποσόστωσης του 50-50 ακόμη περισσότερες γυναίκες να συμμετέχουν στα κοινά, ανέφερε, σημειώνοντας πως εκεί που υστερούμε ως πολιτεία είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τις γυναίκες να μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τις διάφορες θέσεις όπως και οι άνδρες. Υπέδειξε πως είναι ιδιαίτερα σημαντικό αυτή η κουλτούρα να δημιουργηθεί μέσα από τα σχολεία.

Είπε ακόμη πως πρέπει να γίνουν πολύ περισσότερα για τα άτομα που έχουν κάποια αναπηρία, ενώ σημείωσε και την ανάγκη να μπουν κλιματιστικά στα σχολεία.

Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης κάλεσε τα παιδιά να επιλέξουν έναν μαθητή της έκτης τάξης του σχολείου τους το οποίο, όπως είπε, θα περάσει μια ημέρα μαζί του στο Προεδρικό, από το πρωί μέχρι και το μεσημέρι.

Μίλησε με τα παιδιά και για το ποδόσφαιρο αναφέροντάς τους πως ο ίδιος υποστηρίζει την Πάφο και πως χθες πήγε στο γήπεδο για να δει την ομάδα του.

Τα παιδιά πρόσφεραν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη ένα φοιτιώτικο κέντημα και αρτοσκευμάσματα που έφτιαξαν τα ίδια.