Αρχική Τελευταία Νέα Υπουργός Παιδείας: Εκτός συζήτησης η αναγωγή στους βαθμούς για το πρώτο τετράμηνο

Υπουργός Παιδείας: Εκτός συζήτησης η αναγωγή στους βαθμούς για το πρώτο τετράμηνο

Απαντώντας στις επικρίσεις ότι το υπουργείο απέκρυψε τη γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας για το θέμα, η κυρία Μιχαηλίδου είπε ότι εξετάστηκε από το υπουργείο και αποφασίστηκε ότι δεν πληρούνται οι προϋποθέσεις για να γίνει αναγωγή.

Το υπουργείο δεν απέκρυψε τη γνωμάτευση, είπε κατηγορηματικά, αντιθέτως το θέμα της αναγωγής συζητήθηκε με όλους.

Μιλώντας στο Τρίτο η υπουργός Παιδείας είπε επίσης ότι η μόνη νομότυπη πρόταση αυτή τη στιγμή η οποία δεν θα δημιουργήσει νομικά θέματα είναι η πρόταση του υπουργείου η οποία βρίσκεται ενώπιον της ολομέλειας της Βουλής.

Απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να ψηφιστεί ώστε, αύριο το υπουργείο Παιδείας να ανακοινώσει την ύλη των εξετάσεων του δεύτερου τετραμήνου.

Το υπουργείο είδε τις εισηγήσεις όλων, δήλωσε η κυρία Μιχαηλίδου. Δεν εφικτό, πρόσθεσε, να αγγίξουν το πρώτο τετράμηνο αλλά θα πριμοδοτηθούν τα παιδιά ώστε το δεύτερο τετράμηνο να τα πάνε καλύτερα.

Η πρόταση που εξετάζεται σήμερα από τη Βουλή αφορά τη μείωση της βαρύτητας της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της τρέχουσας σχολικής χρονιάς από 40% σε 20%. Προβλέπεται επίσης μείωση της εξεταστέας ύλης.