Αρχική Τελευταία Νέα Ύψωνας: Με μολότοφ σε πυροβολισμό και άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς

Ύψωνας: Με μολότοφ σε πυροβολισμό και άγρια καταδίωξη με πυροβολισμούς

Συναγερμός σήμανε γύρω στις 23:30 χθες βράδυ (13/12) στην περιοχή του Ύψωνα στη Λεμεσό, μετά από πληροφορία για νεαρά πρόσωπα τα οποία έριχναν πέτρες, είχαν στην κατοχή τους ξύλα, ρόπαλα και προκαλούσαν αναστάτωση.

Επί τόπου έσπευσαν δύο περίπολα της ΑΔΕ. Την ώρα που περίμεναν για ενισχύσεις, ρίχθηκε προς το μέρος του ενός από τα περιπολικά μολότοφ, η οποία εξερράγη στην οροφή με αποτέλεσμα να τυλιχθεί στις φλόγες.

Από τη φωτιά προκλήθηκε ζημιά στην οροφή και στους φάρους του περιπολικού. Ταυτόχρονα τα μέλη των περίπολων αντιλήφθηκαν ένα όχημα από πίσω τους, το οποίο ανέπτυξε ταχύτητα προς τη βόρεια κατεύθυνση προς Ύψωνα. Ακολούθησε καταδίωξη από το περίπολο της Αστυνομίας. Μάλιστα τα μέλη της Αστυνομίας προσπάθησαν να ανακόψουν το όχημα, χωρίς ωστόσο αυτό να σταματήσει.

Ο οδηγός του οχήματος συνέχισε να οδηγεί επικίνδυνα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Ακολούθως ρίχθηκαν προειδοποιητικοί πυροβολισμοί, αλλά ο οδηγός δεν σταμάτησε και συνέχισε να οδηγεί αμελώς και επικίνδυνα. Ρίχθηκαν νέοι πυροβολισμοί προς τα ελαστικά του οχήματος, με σκοπό την ακινητοποίησή του, αλλά το όχημα συνέχισε την πορεία του μέχρι που ξέφυγε από τους Αστυνομικούς.

Στη συνέχεια αναζητήθηκε η ιδιοκτήτρια του οχήματος, η οποία ανάφερε οτι βρισκόταν στο ΓΝ Λεμεσού, όπου μετάφερε το γιο της ηλικίας 17 ετών, αφού έφερε τραύμα στο πρόσωπο από σφαίρα, όπως ισχυρίστηκε.

Ο νεαρός εξετάστηκε από τον επί καθήκοντι ιατρό και διαπιστώθηκε ότι έφερε μικρή εκδορά δύο εκατοστών στη δεξιά παρειά, χωρίς να υπάρχει σε αυτό ξένο σώμα. Το όχημα εντοπίστηκε σε ανοικτό χώρο στον Ύψωνα και αφού σφραγίστηκε μεταφέρθηκε στο ΤΑΕ Λεμεσού.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει εξετάσεις.