Αρχική Τελευταία Νέα Ύψωνας: Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Σύναξη Συνταξιούχων Καραβά της Επαρχίας Λεμεσού

Ύψωνας: Πραγματοποιήθηκε η Ετήσια Σύναξη Συνταξιούχων Καραβά της Επαρχίας Λεμεσού

Σε κλίμα έντονης συγκίνησης…

 

Πραγματοποιήθηκε το πρωι της Πέμπτης (17/9/2020) η ετήσια σύναξη συνταξιούχων του Καραβά που διαμένουν στην επαρχία Λεμεσού.

Η σύναξη έλαβε χώρα στο Δημαρχείο του Ύψωνα, προς τιμήν του Δημάρχου Ύψωνα Παντελή Γεωργίου, λόγω της καταγωγής του από τον κατεχόμενο Καραβά.

Οι δύο δήμαρχοι, Καραβά και Ύψωνα χαιρέτισαν την όμορφη εκδήλωση, με τον Δήμαρχο Ύψωνα εμφανώς συγκινημένο να δηλώνει πως «Πρέπει να αγωνιστούμε διότι οι ευκαιρίες λιγοστεύουν. Ο Καραβάς και η Κερύνεια έχουν ξεχαστεί από την Πολιτεία και δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.»

Ένα σημαντικό στοιχείο που προβλήθηκε στο 25λεπτο φιλμάκι της εκδήλωσης για χθες και το σήμερα του Καραβά είναι η ιστορική πληροφορία πως ο Καραβάς ετοίμασε προμήθειες και πολεμοφόδια για τον αγώνα του 1821 τα οποία παρέδωσε ο ηγούμενος της εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου στον ήρωα Κωνσταντινο Κανάρη.

Ταυτόχρονα, στην εκδήλωση παραδώθηκε ως δώρο στον Δήμαρχο Ύψωνα ένας Φερβολιτές. Ο Φερβολιτές είναι ένα παραδοσιακό χειροποίητο είδος δαντέλας που κατασκευαζόταν μόνο στον Καραβά, με τις ρίζες του μοναδικού αυτού κεντήματος να προέρχονται από την Γαλλία. Σήμερα λιγότεροι από 40 άνθρωποι στον κόσμο εξακολουθούν ακόμα να δημιουργούν αυτά τα αριστουργήματα και όλοι τους έχουν την καταγωγή τους από τον κατεχόμενο δήμο.

Τέλος, έγινε εισήγηση από τον Δήμο Καραβά για αδελφοποίηση των δύο Δήμων και θα κατατεθεί επίσημο αίτημα στο Δημοτικό Συμβούλιο του Ύψωνα για να εξεταστεί και να προχωρήσει.

Φωτογραφίες από την Εκδήλωση:

 

Ypsonas Karavas1 18

Ypsonas Karavas1 17

Ypsonas Karavas1 16

Ypsonas Karavas1 15

Ypsonas Karavas1 14

Ypsonas Karavas1 13

Ypsonas Karavas1 10

 Ypsonas Karavas1 5

Ypsonas Karavas1 4

Ypsonas Karavas1 3

Ypsonas Karavas1 2