Αρχική Τελευταία Νέα Έρχεται το 19ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου στο Θέατρο Ριάλτο

Έρχεται το 19ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου στο Θέατρο Ριάλτο

Για 19η χρονιά το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο διοργανώνουν το σημαντικότερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στη χώρα μας. Ένα φεστιβάλ το οποίο έχει αγκαλιαστεί από τους φίλους του χορού στην Κύπρο, έχοντας ταυτόχρονα κατακτήσει μια ξεχωριστή θέση στον παγκόσμιο χάρτη των αντίστοιχων Φεστιβάλ, image
παρουσιάζοντας τις σύγχρονες τάσεις, δημιουργίες και ρεύματα, αναδεικνύοντας την εξέλιξη του σύγχρονου χορού διεθνώς.

Συνολικά 6 καταξιωμένες χορευτικές ομάδες από το εξωτερικό και 4 κυπριακές ομάδες συνθέτουν το πρόγραμμα του φετινού Φεστιβάλ. Συμμετέχουν ομάδες από Ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία, η Γερμανία, η Ελβετία, η Γαλλία, η Τσεχία αλλά και από το γειτονικό Ισραήλ, στο πλαίσιο του ανοίγματος του Φεστιβάλ προς την ευρύτερη γεωγραφική περιοχή της Κύπρου. Οι 4 ομάδες που εκπροσωπούν την Κύπρο στο Φεστιβάλ έχουν επιλεγεί από την Επιτροπή Επιλογής και τους ξένους εκπροσώπους που παρακολούθησαν την Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάρτιο.

Καινοτομία στο φετινό Φεστιβάλ αποτελεί η εμφάνιση της Γαλλικής ομάδας με μια παράσταση προορισμένη για ανοικτούς χώρους και πλατείες. Η παρουσίαση της στην Πλατεία Ηρώων με ελεύθερη είσοδο, φέρνει σε άμεση επαφή το πλατύτερο κοινό με το σύγχρονο χορό.

Δίνεται και φέτος η ευκαιρία στους φίλους του χορού σε Λεμεσό και Λευκωσία να απολαύσουν 6 παραστάσεις στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και 4 παραστάσεις στη Λευκωσία στο Θέατρο Παλλάς. Επιπρόσθετα, οι φίλοι του χορού από τη Λευκωσία έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τις παραστάσεις της Λεμεσού, που δεν θα παρουσιαστούν στην πόλη τους, μέσω της δωρεάν μεταφοράς με λεωφορείο.

Την ευθύνη της διοργάνωσης έχουν, όπως κάθε χρόνο, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Θέατρο Ριάλτο, με τη συνεργασία των Πρεσβειών και των Πολιτιστικών Κέντρων των χωρών που συμμετέχουν.

Πρόγραμμα Παραστάσεων στο Θέατρο Ριάλτο – Λεμεσός1.6 Τετάρτη / ΙσραήλRachel Erdos and Dancers | Rachel ErdosBlack/WhiteHevel (25’) & The man upstairs (20’)

3.6 Παρασκευή / ΟλλανδίαLeineRoebana | Andrea Leine & Harijono RoebanaGhostTrack (75’)

8.6 Τετάρτη / ΓερμανίαCOOPERATIVA MAURA MORALES | Maura MoralesSisyphos has been a woman (60’)

14.6 Τρίτη / ΕλβετίαDA MOTUS! | Antonio Bühler, Brigitte MeuwlySouffle. (60’)

22.6 Τετάρτη / ΤσεχίαVerTeDance, Jiřί Havelka, Clarinet Factory | Veronika KnytlovάCorrection (50’)

30.6 Πέμπτη / ΓαλλίαCompagnie 100 Issues | Valo Hollenstein, VincentMaggioni, Cyril Pernot et Lorca RenouxSonate pour 4 Cheins (75’)

Είσοδος: €5 |  €20 Για όλες τις παραστάσεις (ισχύει για Λεμεσό και Λευκωσία)Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους & επαγγελματίες χορού

Όλες οι παραστάσεις αρχίζουν στις 20:30

Δωρεάν Μεταφορά από Λευκωσία προς ΛεμεσόΑναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας)Ώρα αναχώρησης: 19:15 | Πληροφορίες: 99 61 82 25

Θέατρο ΡΙΑΛΤΟ/ 77 77 77 45, E-tickets: www.rialto.com.cy…

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή στους θυελώδεις ανέμους στα νότια παράλια το απόγευμα. Κίτρινη προειδοποίηση απο kitasweather
Επόμενο άρθροΣυνάντηση αύριο για το νεο γήπεδο στη Λεμεσό, τα λύμματα καθυστέρησαν την άδεια