Αρχική BusinessNews Ακριβά τα ξενοδοχεία στην Λεμεσό και με ανοδική τάση οι τιμές σε...

Ακριβά τα ξενοδοχεία στην Λεμεσό και με ανοδική τάση οι τιμές σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα σύμφωνα με το δελτίο της trivago

Αθήνα, 9 Ιουνίου 2015 – Με το καλοκαίρι να έχει ξεκινήσει επισήμως εδώ και μερικές ημέρες, οι τουρίστες έχουν αρχίσει τις πρώτες αποδράσεις και απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Πόσο τους κοστίζει, όμως, για το μήνα Ιούνιο; Πώς διαμορφώνονται οι τιμές των ξενοδοχείων στους κυπριακούς προορισμούς;

Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) ) για το μήνα Ιούνιο 2015. 

Σύγκριση μέσων ξενοδοχειακών τιμών κυπριακών προορισμών:

Σε ετήσια βάση: Κυρίως μειώσεις χαρακτηρίζουν τη διακύμανση τιμών των κυπριακών ξενοδοχείων, καθιστώντας τηνΚύπρο πολύ πιο οικονομικά προσιτή σε σχέση με πέρυσι, αφού οι τιμές των ξενοδοχείων της είναι μειωμένες κατά τρία τοις εκατό.

Οι γενικότερες μειώσεις  κυμαίνονται από δύο έως και 30 τοις εκατό, με τις σημαντικότερες να παρουσιάζονται στον Πρωταρά (-30,1 τοις εκατό), στην Κακοπετριά, με τις τιμές χαμηλότερες κατά 13 τοις εκατό και στην Πάφο, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης πέρυσι ήταν στα 116 ευρώ, ενώ φέτος στα 106 ευρώ, δηλαδή 8,6 τοις εκατό πιο οικονομικά.

Σε μηνιαία βάση: Τόσο αυξήσεις όσο και μειώσεις φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία της Κύπρου διατηρώντας ωστόσο τα γενικότερα επίπεδα σε φυσιολογικό για την εποχή πλαίσιο, αφού η μέση τιμή της Κύπρου ανέρχεται στα 106 ευρώ για τον Ιούνιο, μόλις 7 τοις εκατό υψηλότερα από τον προηγούμενο μήνα.

Σε επιμέρους κυπριακούς προορισμούς, όπως η Λεμεσός, η Πάφος και η Λάρνακα, παρατηρούνται αυξήσεις, ωστόσο χαμηλού επιπέδου, μεταξύ δύο και εννέα τοις εκατό. Εξαίρεση αποτελεί η μεταβολή τιμών στην Αγία Νάπα, όπου η μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι στα 129 ευρώ, 30 ευρώ δηλαδή ακριβότερη από τον προηγούμενο μήνα.

Χαμηλότερες τιμές φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία στην Κακοπετριάκαι στον Πρωταρά, κατά περίπου τρία και πέντε τοις εκατό αντίστοιχα.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται ενδεικτικά οι κυριότερες από τις μεταβολές ξενοδοχειακών τιμών σε κυπριακούς προορισμούς:…

image