Αρχική Τελευταία Νέα Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις τετραμήνων

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις τετραμήνων

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 7:45 πμ για τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, με τη Β’ τάξη Λυκείου και Α’ και Β’ τάξη στις Τεχνικές Σχολές να κάνουν την αρχή

Αρχίζουν σήμερα οι εξετάσεις τετραμήνων, για τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές.

Οι εξετάσεις αρχίζουν στις 7:45 πμ για τα Λύκεια και τις Τεχνικές Σχολές, με τη Β’ τάξη Λυκείου και Α’ και Β’ τάξη στις Τεχνικές Σχολές να κάνουν την αρχή.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας ευχήθηκε «καλή επιτυχία σε όλες και όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές» των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών που αρχίζουν σήμερα τις εξετάσεις τους για το δεύτερο τετράμηνο.

«Οι εμπειρίες αυτές ας τους δυναμώνουν και να τους δίνουν εφόδια για τη ζωή τους!», ανέφερε στην ανάρτησή της.

Στις 6 Απριλίου η Βουλή των Αντιπροσώπων ενέκρινε κανονισμούς με βάση τους οποίους μειώνεται για φέτος η βαρύτητα της γραπτής εξέτασης του δεύτερου τετραμήνου της σχολικής χρονιάς 2022-2023 από 40% σε 20%, με νομοθετική ρύθμιση. Προβλέπεται επίσης μείωση της εξεταζόμενης ύλης στο 60% της διδαχθείσας.

Στο τέλος Μαΐου η Υπουργός Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Αθηνά Μιχαηλίδου, αναμένεται να παρουσιάσει νομοσχέδιο για κατάργηση των εξετάσεων τετραμήνων από τη νέα σχολικά χρονιά.