Αρχική Τεχνολογία Η ζήτηση για tablet πέφτει, στροφή προς τις detachable συσκευές

Η ζήτηση για tablet πέφτει, στροφή προς τις detachable συσκευές

Η εταιρεία ερευνών IDC σε πρόσφατη ανάλυσή της θεωρεί ότι οι παγκόσμιες πωλήσεις συσκευών tablets θα υποχωρήσουν το 2016, για δεύτερο συνεχόμενο χρόνο.

Όπως προβλέπει η έκθεση Worldwide Quarterly Tablet Tracker της IDC η πτώση αναμένεται να φτάσει στο ποσοστό του 9,6%, πολύ κοντά δηλαδή στην πτώση 10% που είχε καταγραφεί το 2015 στην αγορά των tablets.

Αυτή η πτωτική πορεία αναμένεται να συνεχισθεί και τον επόμενο χρόνο, πριν επιστρέψει στην ανάπτυξη το 2018, κυρίως χάρη στην αναμενόμενη αύξηση των πωλήσεων των συσκευών με detachable πληκτρολόγια.

Πιο αναλυτικά, για το 2017 η πτώση αναμένεται να είναι της τάξης του 0,5%, το 2018 αναμένεται να καταγραφεί επιστροφή στην ανάπτυξη με ρυθμό 2,1%, ενώ για το 2019 η ανάπτυξη αναμένεται να είναι της τάξης του 3,3%.

Όπως τονίζεται στην έκθεση της IDC το πρόβλημα της συγκεκριμένης αγοράς είναι ότι οι καταναλωτές δεν έχουν αρκετούς λόγους για να αντικαταστήσουν τις συσκευές που ήδη χρησιμοποιούν. Αντίθετα, πολύ συχνά αγοράζουν smartphones με μεγαλύτερες οθόνες ή πολύ απλά κρατούν το παλιό τους tablet ή το δίνουν σε κάποιο άλλο μέλος της οικογένειάς τους.

image

Στον αντίποδα, σύμφωνα με την IDC, βρίσκονται οι συσκευές detachable οι οποίες έχουν την ικανότητα να αντικαταστήσουν τόσο ένα tablet όσο και ένα κλασσικό laptop. Ενδεικτική είναι η πολύ καλή εμπορική πορεία της σειράς Surface Pro της Microsoft, ενώ και το iPad Pro είναι το κορυφαίο σε πωλήσεις tablet της Apple.

Η IDC προβλέπει ότι τα detachable θα αποτελούν το 31% της συνολικής αγοράς συσκευών tablet έως το 2020, έναντι 16% σήμερα. Οι συνολικές πωλήσεις tablet αναμένεται να ξεπεράσουν τις 100 εκατομμύρια συσκευές μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…

Προηγούμενο άρθροΣου γελάσαμε Ευρώπη, μας έδωσες χρήματα για πεζοδρόμους και τους κάναμε parking, δείτε σας παρακαλώ τις φωτογραφίες
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινός Όμιλος για μαθητές από το Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου του ΤΕΠΑΚ