Αρχική Λεμέσιος Η Λεμεσός παράγει και προσφέρει στο ΑΕΠ και η Λευκωσία καταναλώνει και...

Η Λεμεσός παράγει και προσφέρει στο ΑΕΠ και η Λευκωσία καταναλώνει και ξοδεύει όσα παράγονται

Πρώτη στην αύξηση πωλήσεων ακινήτων, πρώτη στις πωλήσεις πολυτελών ακινήτων και στις δυο περιπτώσεις με ποσοστά που ξεπερνούν το 50% Παγκυπρίως. Οι μεγαλύτερες και περισσότερες εταιρείες υπηρεσιών και οι ναυτιλιακές εταιρείες έχουν έδρα την Λεμεσό. Τριάντα χιλιάδες ξένοι εύρωστοι μόνιμοι κάτοικοι στην πόλη μας. Τουρισμός ως επι το πλείστον σε πεντάστερα ξενοδοχεία και πλέον και τουρισμός πολυτελούς μαρίνας.

Η Λεμεσός παράγει και προσφέρει το μεγαλύτερο κομμάτι στο Κυπριακό ΑΕΠ κι΄όμως στην πόλη αυτή το Κυπριακό κράτος ελάχιστα επιστρέφει σε έργα ή σε θέματα υποδομής την τελευταία εικοσαετία. Γιατί απλά τα περισσότερα από αυτά που η Λεμεσός προσφέρει ξοδεύονται είτε για το δημόσιο μισθολόγιο, το 90% των καλοπληρωμένων δημοσίων υπαλλήλων είναι από την Λευκωσία, είτε τα ξοδεύει σε έργα στην πρωτεύουσα.

Και το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι τα σχεδόν 300 εκατομμύρια που θα πάρει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο το Πανεπιστήμιο Κύπρου, τα οδικά έργα που βρίσκονται στον προυπολογισμό του 2015 όπως ο περιφερειακός ενώ δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για την Λεμεσό, στην προετοιμασία για το τραμ, στις νέες ηλεκτρονικές στάσεις και στην ηλεκτρονική  σήμανση για τον χρόνο αναμονής για τα δημόσια λεωφορεία και για άλλα πολλά.

Γιατί τα λέω και πως τα θυμήθηκα όλα αυτά; Απλά και μόνο επειδή χθες βράδυ διέσχισα για μια ακόμη φορά την οδό Αγίας Φυλάξεως. Πάρτε μια μικρή γεύση!

ο ΛΕΜΕΣ ιος…