Αρχική BusinessNews Η Kυπριακή Tus Airways ανοίγει τα φτερά της, την Δευτέρα η δοκιμαστική...

Η Kυπριακή Tus Airways ανοίγει τα φτερά της, την Δευτέρα η δοκιμαστική πτήση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αδειοδότηση της αεροπορικής εταιρείας Tus Airways για την έκδοση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα. Η εξέταση της αίτησης από το Τμήμα της Πολιτικής Αεροπορίας ολοκληρώθηκε και τη Δευτέρα θα γίνει η δοκιμαστική πτήση της εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη του πτητικού προγράμματος της εταιρείας καθώς θα πρέπει να γίνει και η εξέταση του φακέλου με τα οικονομικά στοιχεία και τα ναύλα για την απόκτηση της εμπορικής άδειας από την ΑTLA.

Η ίδρυση της Tus Airways προχώρησε με πρωτοβουλία του πρώην στελέχους των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και μετέπειτα επιθεωρητή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας,  Ευθύμιου Λιασή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η Tus Airways έχει στόχο να αναπτύξει περιφερειακή επιχειρησιακή δραστηριότητα από την Κύπρο με τακτικές πτήσεις σε Αλεξάνδρεια, Eilat, Haifa, Κάρπαθο, Κω, Μυτιλήνη, Σάμο, Τελ Αβιβ και Sharm El Sheikh.

H εταιρεία έχει ήδη ένα αεροσκάφος στο νησί τύπου Saab 340, το οποίο θα απογειωθεί από τους κυπριακούς αιθέρες τη Δευτέρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική του πτήση. Το αεροπλάνο διαθέτει 34 θέσεις και είναι ντυμένο με το logo της εταιρείας.

Η Tus λειτουργεί τα γραφεία της στη Λάρνακα, ενώ έχει και δική της ιστοσελίδα και σελίδα στο facebook….

Προηγούμενο άρθροΟ ΣΥΦΑΕΛ στα πλαίσια της κοινωνικής προσφοράς του φέρνει Σύρους πρόσφυγες στο Τσίρειο την Κυριακή
Επόμενο άρθροSmartwatch με δυνατότητα αυτόνομης mobile σύνδεσης από LG