Αρχική BusinessNews Η Kυπριακή Tus Airways ανοίγει τα φτερά της, την Δευτέρα η δοκιμαστική...

Η Kυπριακή Tus Airways ανοίγει τα φτερά της, την Δευτέρα η δοκιμαστική πτήση

Στην τελική ευθεία βρίσκεται η αδειοδότηση της αεροπορικής εταιρείας Tus Airways για την έκδοση του Πιστοποιητικού Αερομεταφορέα. Η εξέταση της αίτησης από το Τμήμα της Πολιτικής Αεροπορίας ολοκληρώθηκε και τη Δευτέρα θα γίνει η δοκιμαστική πτήση της εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό είναι το πρώτο βήμα για την έναρξη του πτητικού προγράμματος της εταιρείας καθώς θα πρέπει να γίνει και η εξέταση του φακέλου με τα οικονομικά στοιχεία και τα ναύλα για την απόκτηση της εμπορικής άδειας από την ΑTLA.

Η ίδρυση της Tus Airways προχώρησε με πρωτοβουλία του πρώην στελέχους των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών και μετέπειτα επιθεωρητή του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας,  Ευθύμιου Λιασή.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εταιρείας, η Tus Airways έχει στόχο να αναπτύξει περιφερειακή επιχειρησιακή δραστηριότητα από την Κύπρο με τακτικές πτήσεις σε Αλεξάνδρεια, Eilat, Haifa, Κάρπαθο, Κω, Μυτιλήνη, Σάμο, Τελ Αβιβ και Sharm El Sheikh.

H εταιρεία έχει ήδη ένα αεροσκάφος στο νησί τύπου Saab 340, το οποίο θα απογειωθεί από τους κυπριακούς αιθέρες τη Δευτέρα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δοκιμαστική του πτήση. Το αεροπλάνο διαθέτει 34 θέσεις και είναι ντυμένο με το logo της εταιρείας.

Η Tus λειτουργεί τα γραφεία της στη Λάρνακα, ενώ έχει και δική της ιστοσελίδα και σελίδα στο facebook….