Αρχική Τελευταία Νέα Λεμεσός – Πώς σκηνοθέτησαν την ένοπλη ληστεία

Λεμεσός – Πώς σκηνοθέτησαν την ένοπλη ληστεία

Το ΤΑΕ Λεμεσού διερευνά υπόθεση ισχυρισμού ληστείας, συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπής και κατοχής εκρηκτικών υλών, αδικήματα που διαπράχθηκαν στις 27 Μαρτίου στη Λεμεσό.

Σύμφωνα με τα υπό εξέταση στοιχεία, γύρω στο μεσημέρι χθες, άντρας ηλικίας 54 ετών, κατάγγειλε τηλεφωνικώς στην Αστυνομία, ότι ενώ οδηγούσε αυτοκίνητο ιδιοκτησία της εταιρίας όπου εργάζεται, στον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Λευκωσίας, στο ύψος της Παρεκκλησιάς, ανακόπηκε από άλλο αυτοκίνητο, το οποίο οδηγούσε άγνωστος άντρας.

Σύμφωνα με τον 54χρονο, ο άγνωστος άντρας, ο οποίος είχε καλυμμένο το πρόσωπο του με χειρουργική μάσκα, αποβιβάστηκε από το αυτοκίνητο του και αφού έσπασε το τζάμι του οχήματός του, υπό την απειλή όπλου κατάφερε και έκλεψε χρηματικό ποσό ύψους 30 χιλιάδων ευρώ, το οποίο αφορούσε περιουσία της εταιρίας στην οποία εργάζεται.

Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ανακρινόμενος ο 54χρονος ανέφερε, ότι η καταγγελία του ήταν ψευδής και ότι μαζί με ακόμη ένα πρόσωπο, άντρα ηλικίας 53 ετών, σκηνοθέτησαν τη ληστεία, με σκοπό την κλοπή του πιο πάνω χρηματικού ποσού.

Σε έρευνα που διεξήχθη στην οικία του 53χρονου, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ χειροφωτοβολίδες αλεξιπτώτου, για τις οποίες δεν είχε άδεια κατοχής.

Εναντίον των δύο πιο πάνω προσώπων εκδόθηκαν δικαστικά εντάλματα και συνελήφθησαν για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λεμεσού συνεχίζει τις εξετάσεις.