Αρχική Τεχνολογία Μοιάζει σα να έχει βγει μέσα από τις σελίδες ενός παιδικού παραμυθιού,...

Μοιάζει σα να έχει βγει μέσα από τις σελίδες ενός παιδικού παραμυθιού, o… Μαγικός Καθρέφτης της Microsoft

Μοιάζει σα να έχει βγει μέσα από τις σελίδες ενός παιδικού παραμυθιού, αλλά ο Magic Mirror της Microsoft είναι υπαρκτός. 

Στο φετινό Microsoft Build έγινε η πρώτη εμφάνιση του Magic Mirror της Microsoft και τώρα η εταιρεία δίνει περισσότερες πληροφορίες για τις τεχνολογίες που περιλαμβάνει. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν καθρέφτη, οποίος έχει πίσω από το γυαλί μία οθόνη LCD. Πάνω στην οθόνη αυτή εμφανίζονται ενδείξεις για την ώρα, τον καιρό, την ημερομηνία, πληροφορίες για την οικονομία και την κυκλοφορία.

Το κυρίως μέρος του καθρέφτη στο κέντρο είναι στη διάθεσή σας για να βλέπετε το είδωλό σας, ενώ οι διάφορες πληροφορίες προβάλλονται στις άκρες. Μάλιστα, είναι εξοπλισμένος με ειδική τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου για να μπορεί κανείς να βλέπει εκείνες τις ιδιαίτερες πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν μόλις στέκεται μπροστά του.

Πίσω από τον καθρέφτη υπάρχει ένα Raspberry Pi 3, το οποίο τρέχει μία εφαρμογή Hosted Web, με λειτουργικό σύστημα Windows 10 Internet of Things. Μέχρι στιγμής, η Microsoft δεν φαίνεται να έχει σχέδια για την κυκλοφορία ενός τέτοιου προϊόντος στην αγορά, αλλά δεν αποκλείεται να δούμε την τεχνολογία αυτή να ενσωματώνεται σε κάποια άλλη πρόταση που θα μπορεί να ενταχθεί στο έξυπνο σπίτι, ή σε κάποια άλλη Internet of Things εφαρμογή.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…