Αρχική Λεμέσιος Οι πεζόδρομοι και οι πλατείες, φτιάχτηκαν για αχρησία, φτιάχτηκαν για τι και...

Οι πεζόδρομοι και οι πλατείες, φτιάχτηκαν για αχρησία, φτιάχτηκαν για τι και για ποιούς;

Μαθαίνουμε και ακούμε πολλά τον τελευταίο καιρό. Διαφορές κατοίκων του κέντρου της πόλης με τους ιδιοκτήτες των νέων χρήσεων, καφεστιατορίων και μπαρ, διαφορές του δήμου με όλους και την αστυνομία να εμφανίζεται και να μοιράζει πρόστιμα.

Θα πρέπει να μπει κατ΄αρχήν ένας στόχος.

Ο Δήμος γιατί έφτιαξε τους πεζόδρομους και τις πλατείες; Για να μένουν σε αχρησία, για να χρησιμοποιούνται κάποιες ώρες της μέρας από τους λιγοστούς κατοίκους του κέντρου; Για να σταθμεύουν μέσα σ΄αυτούς αυτοκίνητα;

Αν είναι γι΄αυτό που έχουν φτιαχτεί, τότε θεωρώ ότι έχει γίνει λανθασμένη χρήση των κονδυλίων που η Ε.Ε. πρόσφερε για τους πολίτες της Λεμεσού. Γιατί δεν πιστεύω η Ε.Ε. να είχε στο μυαλό της κάτι τέτοιο όταν έδινε τα χρήματα, αλλά αντιθέτως η Ε.Ε. θα επιθυμούσε την αναγέννηση του κέντρου της πόλης.

Κι΄αυτό έχει συμβεί.

Το κέντρο της πόλης μας, το κάστρο, η περιοχή  Σαριπόλου, περιοχές όπου πριν μερικά χρόνια ζούσαν τρωκτικά και ερπετά, αλλά και αρκετοί ξένοι μετανάστες, σήμερα σφύζουν από ζωή, από νεανικές φωνές, κάτι που κάνει το κέντρο της πόλης μας πολύ ελκυστικό.

Είναι ή θέλουμε να είναι η Λεμεσός τουριστική πόλη;

Αν ναι, που αυτή είναι η απάντηση, τότε η Λεμεσός χρειάζεται το δικό της Τραστέβερε όπως και η Ρώμη και το βρήκε στην Σαριπόλου. Χρειάζεται την δική της Πλάκα όπως και η Αθήνα και την βρήκε στην περιοχή του Κάστρου.

Αντιλαμβάνομε ότι κάποιοι έχουν ενοχληθεί.

Άλλοι από τους ήχους της βραδυνής ζωής και άλλοι οικονομικά. Αυτά συμβαίνουν και πάντοτε θα συμβαίνουν. Ο Δήμος όμως έχει μια και μόνο υποχρέωση. Να υποβοηθήσει πάντοτε στα πλαίσια των νόμων, την νεα λειτουργία των χώρων στο κέντρο.

Χωρίς υπερβολές, χωρίς παρεμβολές, χωρίς επηρεασμούς και χωρίς υποχωρήσεις.

Αλλά αποφασιστικά και σωστά και προπάντος γρήγορα. Δεν μπορεί να χρειάζεται οκτώ μήνες για να αδειοδοτηθεί μια νεα καφετέρια όταν αυτή οικοδομικά τελειώνει σε έναν μήνα, ή ένα τρίμηνο για να δοθεί μια άδεια για αλκοολούχα ποτά.

Πάνω απ΄όλα, πάνω απ΄όλους, η Λεμεσός μας. 

ο ΛΕΜΕΣ ιος…