Αρχική Τελευταία Νέα Έκτακτη συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Ελεγκτή – Βρέθηκαν λύσεις...

Έκτακτη συνάντηση Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Γενικό Ελεγκτή – Βρέθηκαν λύσεις για διορισμούς

Έκτακτη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, είχε το πρωί ο Γενικός Ελεγκτής, Οδυσσέας Μιχαηλίδης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ, η συνάντηση καθορίστηκε με πρωτοβουλία  του Προέδρου της Δημοκρατίας. 

Τις τελευταίες ημέρες, η Ελεγκτική Υπηρεσία είχε εκφράσει επιφυλάξεις και διαφωνίες σε μία σειρά θεμάτων που σχετίζονται με κυβερνητικούς χειρισμούς ή διορισμούς. 

Αμέσως μετά τη συνάντηση, ο Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης δήλωσε ότι υπήρξε μια θετική συνάντηση, κατά τη διάρκεια της οποίας φάνηκε ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει βρει λύσεις για όλα τα θέματα στα οποία υπήρχαν διαφωνίες.

Ο κύριος Μιχαηλίδης ανέφερε ότι για το θέμα των συμβούλων, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης έξέφρασε την πρόθεση για προετοιμασία αμέσως σχετικού Νομοσχεδίου, το οποίο θα προωθηθεί άμεσα. 

Ο κύριος Μιχαηλίδης αναφέρθηκε επίσης και στις περιπτώσεις διορισμών της κυρίας Δόξας Κωμοδρόμου και Μαριλένας Ραπουνά, σημειώνοντας ότι και εδώ βρέθηκαν οι λύσεις που βρίσκουν σύμφωνη και την Ελεγκτική Υπηρεσία, ενώ χαιρέτισε το γεγονός ότι από πλευράς κυβέρνησης υπάρχει η βούληση υιοθέτησης των συστάσεων της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.