Αρχική Τελευταία Νέα Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει τη διαδικτυακή σειρά foyer!

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του ΤΕΠΑΚ διοργανώνει τη διαδικτυακή σειρά foyer!

Το foyer! είναι μια νέα διαδικτυακή σειρά που διοργανώνει και παράγει το Εργαστήριο Aura Lab του Τμήματος Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και που αφορά στη συνάντηση καλλιτεχνών με φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος, και στην παραγωγή και δημοσίευση βίντεο μαγνητοσκοπημένης παράστασης, μέσα στο διαμορφωμένο φουαγιέ ενός ορόφου με διοικητικά γραφεία του ΤΕΠΑΚ, στο κέντρο της Λεμεσού.

Οι παραστάσεις, οι οποίες μαγνητοσκοπούνται από μικρό κινηματογραφικό συνεργείο και δημοσιεύονται στο YouTube κανάλι του Τμήματος Καλών Τεχνών, λαμβάνουν χώρα μπροστά σε ολιγομελές φοιτητικό κοινό, ενώ οι τοίχοι του φουαγιέ λειτουργούν ως εκθεσιακός χώρος (δισδιάστατων και τρισδιάστατων) φοιτητικών έργων, τα οποία και αλλάζουν κάθε εξάμηνο.

Ο στόχος της σειράς είναι πρωτίστως εκπαιδευτικός, καθώς επιδιώκει την αλληλεπίδραση φοιτητών και φοιτητριών με καλλιτέχνες (είτε πρωτοεμφανιζόμενους/ες, είτε όχι), που εκτελούν/επιτελούν πρωτότυπο υλικό ζωντανά. Στο τέλος της 20λεπτης παράστασης, συνηθίζεται ένα ακόμη 20λεπτο Q&A (το οποίο δεν μαγνητοσκοπείται).

Εμπνευσμένη εν μέρει από τη σειρά Tiny Desk του NPR Music, η σειρά foyer! είναι σχεδιασμένη να φιλοξενήσει όχι μόνο μουσικές, αλλά και ολιγόλεπτες θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις στον μικρών διαστάσεων χώρο της.

Το κινηματογραφικό συνεργείο είναι φοιτητές από το Κέντρο Καινοτομίας CUTing Edge, ενώ όλη η παραγωγή στηρίζεται και από το Cut-Radio. Το πρώτο επεισόδιο, στο οποίο φιλοξενείται το πειραματικό ντουέτο AGGA-GAGA βρίσκεται εδώ.