Αρχική Τεχνολογία Ένας στόλος από ταξί χωρίς οδηγό, τα ταξί της nuTonomy στη Σιγκαπούρη...

Ένας στόλος από ταξί χωρίς οδηγό, τα ταξί της nuTonomy στη Σιγκαπούρη “πάνε μόνα τους”

Η nuTonomy πρωτοπορεί, καθώς ξεκινά τις δοκιμές ενός πλήρως αυτόνομου στόλου ταξί στους δρόμους της Σιγκαπούρης φέτος. 

Η nuTonomy έχει συνεργαστεί με το MIT, από το οποίο και προέρχεται ως ανεξάρτητη startup εταιρεία, προκειμένου να αναπτύξει την απαραίτητη τεχνολογία αυτόνομης κίνησης οχημάτων, ενώ έχει ήδη παρουσιάζει αυτόνομα κινούμενα οχήματα παικτών του γκολφ στο γήπεδο από το 2013.

Το εργαστήριο ρομποτικής του MIT προσφέρει την τεχνογνωσία που έχει ανάγκη η nuTonomy για να βάλει στο δρόμο τα ταξί της. Η nuTonomy δεν είναι μια αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά μία εταιρεία ανάπτυξης του λογισμικού που απαιτείται προκειμένου να μπορεί να κινείται ένα όχημα χωρίς οδηγό.

Ο σκοπός της nuTonomy είναι να συνεργαστεί με πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, έτσι ώστε να μπορεί να προσφέρει το λογισμικό της στα οχήματά τους και να αποκτήσουν αυτά την ικανότητα της κίνησης χωρίς οδηγό. Η πρώτη εφαρμογή σε μια υπηρεσία ταξί έχει ως σκοπό να μειώσει το κόστος εφαρμογής της τεχνολογίας της nuTonomy, αφού μειώνεται η δαπάνη από τους μισθούς των οδηγών των ταξί.

Η πρώτη δοκιμή σε πραγματικές συνθήκες θα γίνει στον περιορισμένο χώρο του επιχειρηματικού πάρκου One North, στην Σιγκαπούρη, μέσα στο 2016, προκειμένου να εξεταστεί η βιωσιμότητα και η λειτουργικότητα του λογισμικού της nuTonomy.

ΠΗΓΗ: pestaola.gr…