Αρχική Τελευταία Νέα Αυλαία την ερχόμενη Παρασκευή για τις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016 και φέτος...

Αυλαία την ερχόμενη Παρασκευή για τις Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016 και φέτος στην πόλη μας

Οι φετινές Κινηματογραφικές Μέρες – Κύπρος 2016 σηκώνουν αυλαία στις 15 Απριλίου και θα ολοκληρωθούν στις 24 Απριλίου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος το φεστιβάλ θα πραγματοποιείται παράλληλα στο Θέατρο Ριάλτο Λεμεσού και στο Ζήνα Πάλας Λευκωσίας.

Το ανανεωμένο λογότυπο του φεστιβάλ είναι βασισμένο στο ειδώλιο του νεολιθικού οικισμού της Χοιροκοιτίας, πιστό αντίγραφο του οποίου απονέμεται ως το βραβείο του Φεστιβάλ.

Τον σχεδιασμό του λογοτύπου ανέλαβε η γραφίστρια Πόπη Πισσουρίου.

Την Καλλιτεχνική Επιτροπή της φετινής διοργάνωσης αποτελούν η σκηνοθέτιδα Τώνια Μισιαλή, ο ακαδημαϊκός δρ Κώστας Κωνσταντινίδης και -ως νέο μέλος της Επιτροπής- ο παραγωγός και σκηνοθέτης Μάριος Στυλιανού. Η Καλλιτεχνική Επιτροπή έχει την ευθύνη επιλογής των ταινιών, καταρτισμού του προγράμματος προβολών, και των παράλληλων εκδηλώσεων.

Στο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνονται και φέτος ειδικά αφιερώματα, εργαστήρια και μουσικές εκδηλώσεις, ενώ συνεχίζει ο θεσμός Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες για Παιδιά και Νέους, ένα εξαιρετικά σημαντικό πρόγραμμα επικεντρωμένο σε ταινίες για τις νεότερες γενιές των Κυπρίων σινεφίλ, με καλλιτεχνικούς διευθυντές τους David Hands (σκηνοθέτη) και δρα Χριστίνα Γεωργίου (συνθέτη – σεναριογράφο).

Στο πλαίσιο αυτό θα διοργανωθούν προβολές βραβευμένων ταινιών για παιδιά, ταινιών μικρού μήκους που έγιναν από παιδιά της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και μια σειρά εργαστηρίων για παιδιά. Το εν λόγω Φεστιβάλ γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου «International Children’s Film Festival of Cyprus».

Το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην ιστοσελίδα www.cyprusfilmdays.com  και στη σελίδα του Φεστιβάλ στο facebook

Για το παιδικό φεστιβάλ επισκεφθείτε τη δική του σελίδα εδώ.

Οι τιμές εισιτηρίων έχουν ως εξής:

€6 Εισιτήριο Ημέρας

€25 Κάρτα Φεστιβάλ (για όλες τις προβολές του Φεστιβάλ)

Δωρεάν για φοιτητές με την παρουσίαση της φοιτητικής κάρτας

Δωρεάν για μαθητές

Δωρεάν για κατόχους κάρτας ΑμεΑ…