Αρχική Τελευταία Νέα Ένα σωρό σκουπίδια έβγαλε η Let’s do it Cyprus από τον βυθό...

Ένα σωρό σκουπίδια έβγαλε η Let’s do it Cyprus από τον βυθό στο Παλιό Λιμάνι Λεμεσού

Με καθαρισμό του βυθού στο παλιό λιμάνι Λεμεσού, άρχισε σήμερα η εκστρατεία “Καθαρίζουμε την Κύπρο σε μια μέρα” που οργανώνει το Γραφείο της Επιτρόπου Περιβάλλοντος, η ομάδα Let’s do it Cyprus!, η Αρχή Λιμένων Κύπρου και το Τμήμα Αλιείας και Θαλασσίων Ερευνών.

Το “Let’s do it Cyprus!”, είναι μέρος της καμπάνιας “Let’s do it World!”, μίας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια και αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα και τη μεγαλύτερη κίνηση πολιτών, που έχει οργανωθεί ποτέ στον κόσμο.

Με τη βοήθεια εθελοντών δυτών του καταδυτικού ομίλου “ΚΙΜΩΝ” Ξυλοτύμπου μαζεύτηκαν άχρηστα υλικά τα οποία εντοπίστηκαν στο βυθό του παλιού λιμανιού της Λεμεσού και όπως δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου, υπό την αιγίδα της οποίας τελεί η εκστρατεία, “στόχος αυτής της δράσης είναι να καθαρίσουμε την Κύπρο σε μια μέρα και να τη διατηρήσουμε καθαρή για πάντα”.

image

“Πρέπει να αγαπάμε τον τόπο μας και είναι σημαντικό να το εκφράσουμε και με  αυτόν τον τρόπο, δηλαδή να τον διατηρούμε καθαρό”, συμπλήρωσε, ευχαριστώντας όλους όσοι συμμετέχουν.

Από την πλευρά του ο Λιμενάρχης Γιώργος Πούρος δήλωσε ότι η Αρχή Λιμένων χαιρετίζει την προσπάθεια αυτή και βρίσκεται εδώ με όσα μέσα χρειάζονται να βοηθήσει, σημειώνοντας πως ” πέραν της πραγματικής δουλειάς που θα γίνει, του καθαρισμού, δίνουμε και το μήνυμα σε όλο τον κόσμο ότι αρχίζει να υπάρχει συνείδηση ως προς το περιβάλλον”.

Εκ μέρους του καταδυτικού ομίλου, ο εκπαιδευτής Πάμπος Θεοδώρου, είπε πως “στόχος μας είναι και να καθαρίσουμε αλλά και να ευαισθητοποιήσουμε τον κόσμο όσον αφορά τη μόλυνση που προκαλείται από εμάς τους ιδίους”.

Δεν λύνεται το θέμα με μια κατάδυση, ανέφερε και υπέδειξε πως “το σημαντικό είναι το μήνυμα πως δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, γιατί η θάλασσα δεν μπορεί να απορροφήσει τη σαβούρα που ο καθένας ρίχνει”.

image

Τέλος, εκ μέρους των συντονιστών της εθελοντικής ομάδας “Let`s Do it Cyprus”, Νίκος Σολωμού, ανέφερε πως μέχρι στιγμής έχουν δηλώσει συμμετοχή περί τις 9,500 εθελοντές και εκτιμάται πως θα ξεπεραστεί ο αριθμός των 10,000 μέχρι την ερχόμενη Κυριακή 10 Απριλίου, όπου θα είναι η κορύφωση της εκστρατεία.

Ο κ.Σολωμού είπε πως ο κόσμος φαίνεται να άρχισε να ευαισθητοποιείται, αφού καταγράφεται μείωση των σκουπιδιών που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ…