Αρχική ΑΕΛ Έρχεται ο Χάβος και βλέπει Σοφοκλέους, ο Έλληνας προπονητής έτοιμος για να...

Έρχεται ο Χάβος και βλέπει Σοφοκλέους, ο Έλληνας προπονητής έτοιμος για να καθήσει στον πάγκο της ΑΕΛ, διαβάστε τα πάντα για την προπονητικ

Στην Κύπρο αναμένεται να φθάσει κατά την διάρκεια της ημέρας ο Έλληνας προπονητής Μάκης Χάβος ο οποίος θα συναντηθεί απόψε με τον Ανδρέα Σοφοκλέους κι΄αν επισημοποιηθεί η μεταξύ τους προφορική συμφωνία θα καθήσει στον πάγκο της ΑΕΛ.

Προπονητική καριέραΞεκίνησε την προπονητική του καριέρα αρχικά ως βοηθός προπονητή σε διάφορες ομάδες. Πρώτα του Λύσανδρου Γεωργαμλή στον Εθνικό και αργότερα στον Παναιτωλικό και στη συνέχεια του Νίκου Κωστένογλου στην ΑΕΚ αλλά και στον Αστέρα Τρίπολης. Στην ΑΕΚ εργάσθηκε και ως σκάουτερ.

ΠΑΕ Αγροτικός ΑστέραςΩς πρώτος προπονητής εργάσθηκε για πρώτη φορά στον Αγροτικό Αστέρα στη Β΄ Εθνική το 2009–10, διαδεχόμενος στο πόστο αυτό τον Γιώργο Φοιρό. Υπό την καθοδήγησή του η ομάδα σε 23 αγώνες σημείωσε 8 νίκες, 11 ισοπαλίες και 4 ήττες.

ΠΑΕ ΠΑΟΚΤο καλοκαίρι του 2010 προσελήφθη από τον ΠΑΟΚ σαν βοηθός του Παύλου Δερμιτζάκη, μετά την απομάκρυνση όμως του τελευταίου ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Υπό την καθοδήγησή του ο ΠΑΟΚ προκρίθηκε από τη φάση των ομίλων του Europa League 2010–11 στην επόμενη των νοκ άουτ αγώνων. Με το τέλος της αγωνιστικής περιόδου έλυσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ.

ΠΑΕ ΒέροιαΤον Ιούνιο του 2012, ο Μάκης Χάβος ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ Βέροια. Έπειτα από συνεχόμενες νίκες στα φιλικά και με μια πολύ καλή εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό Πειραιώς ακολούθησε κάκιστη εμφάνιση και ήττα από τον Πανιώνιο με σκορ 0-1. Αυτό ως αποτέλεσμα είχε την άμεση οργή του Γιώργου Αρβανιτίδη ο οποίος παραφέρθηκε μετά την ήττα με τον Πανιώνιο απέναντι στους ποδοσφαιριστές, κάτι που οποίο εξόργισε τον Έλληνα τεχνικό και υπέβαλε τη παραίτηση του.

ΠΑΕ ΠαναιτωλικόςΤον Ιανουάριο του 2013 υπέγραψε με τον Παναιτωλικό ,ο οποίος και βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας της Football League υπό τις οδηγίες του Νίκου Καραγεωργίου. Σύντομα ο Παναιτωλικός θα σημειώσει ένα εξαιρετικό αήττητο 23 αγωνιστικών και μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ θα κερδίσει την άμεση επάνοδο στη Σούπερ Λίγκα,ανανεώνοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στον Μακεδόνα τεχνικό.

Τη σεζόν 2013-14 ο Παναιτωλικός θα αποδώσει εξαιρετικό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα και ουσιαστικά δεν θα κινδυνέψει ποτέ να αποτύχει στο βασικό του στόχο,την παραμονή στην κατηγορία,τερματίζοντας μάλιστα στην 8η θέση μαζί με τον Λεβαδειακό,αν και στο μεγαλύτερο μέρος του πρωταθλήματος βρισκόταν στην 6η θέση.

Ο Παναιτωλικός με τον Χάβο στον πάγκο θα πετύχει την πρώτες του μεγάλες νίκες,κόντρα σε Παναθηναικό και ΠΑΟΚ, θα αποσπάσει ισοπαλία απέναντι στον Ολυμπιακό και θα ηττηθεί μόλις δύο φορές σε 17 αγώνες στο γήπεδο του,ενώ θα τερματίσει και στην καλύτερη θέση στην ιστορία του.

Με τη λήξη του πρωταθλήματος την άνοιξη του 2014,ο Χάβος θα ανανεώσει με τον Παναιτωλικό για μια ακόμη σεζόν. Τη σεζόν 2014-14 ο Παναιτωλικός θα κάνει άλλη μια υπέρβαση: τερματίζει 7ος στην βαθμολογία(καλύτερη θέση στην ιστορία του),χάνοντας την είσοδο στα play-off και την Ευρωπαϊκή έξοδο στις λεπτομέρειες (δύο μόλις βαθμούς λιγότερους από τον πέμπτο Ατρόμητο),πληρώνοντας ουσιαστικά ένα κακό σερί 6 αγωνιστικών δίχως νίκη στο κομβικό σημείο της σεζόν.

Πάντως η χρονιά αυτή.”χρονιά καθιέρωσης” κατά τον Χάβο,είχε αρκετά ορόσημα για τον Παναιτωλικό,το πρώτο του “μεγάλο” διπλό,επί του ΠΑΟΚ στην Τούμπα, την αδυναμία του πρωταθλητή Ολυμπιακού να κερδίσει στο Αγρίνιο για μια ακόμη χρονιά, εξαιρετικές εμφανίσεις σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της σεζόν,κι εξίσου σημαντικά ρεκόρ(τρίτη καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα,περισσότεροι βαθμοί και λιγότερες ήττες στην ιστορία του κ.ά.

Στις 18 Μαϊου,λίγο μετά τη λήξη του πρωταθλήματος,μετά από συνάντηση που είχε με τον ιδιοκτήτη της ομάδας,Φώτη Κωστούλα,Παναιτωλικός και Χάβος αποφάσισαν τη μη συνέχιση της συνεργασίας τους. Ο απολογισμός τον κατατάσσει ως τον πιο επιτυχημένο προπονητή στην ιστορία του συλλόγου,με συνολικά αποτελέσματα 46-27-32(Ν-Ι-Η),ποσοστό νικών άνω του 45%….