Αρχική Τεχνολογία Έρχονται τα SmartLabels τροφίμων για τα έξυπνα κινητά

Έρχονται τα SmartLabels τροφίμων για τα έξυπνα κινητά

Μερικοί από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τροφίμων και  έμποροι τροφίμων στις ΗΠΑ ανακοίνωσαν την Πέμπτη νέα πρωτοβουλία για να παρέχουν στους καταναλωτές τους με “στιγμιαία πρόσβαση” διάφορες αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με χιλιάδες προϊόντα μέσω των smart phones τους.

Οι καταναλωτές, χρησιμοποιώντας τα smartphones τους, θα μπορούν να σαρώσουν απλά έναν κωδικό, που ονομάζεται QR code ή barcode, σύμφωνα με την πρωτοβουλία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Τροφίμων.

Περισσότερες από 30 κορυφαίες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Pepsi, ConAgra, Hormel, Campbell Soup, Land O`Lakes, Coca-Cola, Nestle  και Hershey θα συμμετέχουν στην πρωτοβουλία SmartLabel. Η SmartLabel θα περιλαμβάνει τα συστατικά, τα διάφορα αλλεργιογόνα, τις περιβαλλοντικές πολιτικές, και, ίσως το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό, αν το τρόφιμο περιέχει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς (ΓΤΟ).

Οι πληροφορίες θα είναι επίσης διαθέσιμες στο διαδίκτυο και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στα γραφεία εξυπηρέτησης πελατών λιανικής πώλησης έτσι ώστε οι καταναλωτές χωρίς smartphones έχουν επίσης πρόσβαση στις πληροφορίες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού TIME, η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε 30.000 προϊόντα από τα τέλη του 2017.

Πηγή – ΚΥΠΕ

– See more at: http://www.sigmalive.com/news/scitech/technology/289004/erxontai-ta-smartlabels-trofimon-gia-ta-eksypna-kinita#sthash.3gQdrzkt.dpuf…