Αρχική Φούρπος ΑΕΛ, η πιο αδικημένη στον Α΄γύρο

ΑΕΛ, η πιο αδικημένη στον Α΄γύρο

Ο Α΄γύρος του πρωταθλήματος έχει ολοκληρωθεί. Και βρίσκει την ομάδα της ΑΕΛ, να είναι στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, ένα μόλις βαθμό, πίσω από την κορυφή και τον ΑΠΟΕΛ.

Κι΄όμως. Αυτό δεν είναι ικανοποιητικό. Γιατί η ΑΕΛ μπορούσε να ήταν “οδηγός” και μάλιστα να είχε και διαφορά. Κι΄αν αυτό δεν έχει συμβεί, ευθύνη φέρει βέβαια, τόσο η ΚΟΠ, όσο και η διαιτησία.

Η ΑΕΛ έχασε βαθμούς από την ΚΟΠ και τους διαιτητές με κλασικό παράδειγμα τα όσα έγιναν με την Ομόνοια. Ένα παιγνίδι που κακώς διακόπηκε, ένα παιγνίδι που οδήγησε σε μια ήττα, την μοναδική για την ΑΕΛ, ήττα πλαστή κατ΄εμάς.

Και το παιγνίδι αυτό δεν κόστισε μόνο, τρείς μείον για την ΑΕΛ και τρείς συν για την Ομόνοια. Κόστισε στην ΑΕΛ και οικονομικά αλλά και άλλο βαθμολογικά. Γιατί κανείς δεν μπορεί να πει ότι, αν η ΑΕΛ αγωνιζόταν με κόσμο με την ΑΝΟ, δεν θα την κέρδιζε.

Έχουμε και λέμε λοιπόν, πέντε βαθμοί. Και προσθέτουμε σε αυτούς, το μόλις χθεσινό παιγνίδι με τον Εθνικό, πέναλτυ και καθαρό γκολ και το παιγνίδι με την ΑΕΚ, πέναλτυ και πάλι καθαρό αλλά μόνο τηλεοπτικό. Ακόμη τέσσερεις βαθμοί.

Και θα μας πει κάποιος. Καλά μα η ΑΕΛ δεν έχει ευνοηθεί; Και θα φέρει παράδειγμα το γκολ του ΑΠΟΛΛΩΝΑ. Σε ένα όμως παιγνίδι θα πούμε, που το τελικό σκορ ήταν πολύ καθαρό. Και θα αντιπαρέλθουμε και θα σταθμούμε ιδιαίτερα, σε Ομόνοια και ΑΝΟ.

Και οι δυο έχουν ευνοηθεί πολύ, στον Α΄γύρο. Δεν θα μπω αναλυτικά σε φάσεις. Για την ΑΝΟ θα καταγράψω τις έξι πρώτες αγωνιστικές, ψάξτε και μετρήστε κερδισμένους βαθμούς και την Ομόνοια, όλο τον Α΄γύρο.

Βεβαίως είναι και ο ΑΠΟΕΛ. Ο Ευρωπαίος ΑΠΟΕΛ. Ο οποίος ΑΠΟΕΛ είναι πάντα ΑΠΟΕΛ. Με τα τρία δικά του στελέχη στην εκτελεστική, με τον πρόεδρο των παρατηρητών, των διαιτητών και όλων των λοιπών, να είναι βέβαια, όλους τους, πάντοτε ΑΠΟΕΛ.

Αυτά έγιναν στον Α΄γύρο. Η ΑΕΛ μπορεί και μπόρεσε και έτσι. Τι θα κάνει στον Β΄γύρο δεν το γνωρίζω. Θα πρέπει βεβαίως να βελτιωθεί και αγωνιστικά, αλλά και εξωαγωνιστικά. Διότι αν δεν παίζει καλά κι΄εκτός γηπέδου, διάκριση γιοκ.

Υ.Γ. Προσοχή όχι μόνο στο γήπεδο, όχι μόνο στην ΚΟΠ, όχι μόνο στους διαιτητές, προσοχή στα Μ.Μ.Ε. Βλάπτουν σοβαρά την άποψη σας.

Ο φούρπΟς    …