Αρχική Τελευταία Νέα Ακυβέρνητο σκάφος εντόπισε νότια της Λεμεσού το ΚΣΕΔ Λάρνακας

Ακυβέρνητο σκάφος εντόπισε νότια της Λεμεσού το ΚΣΕΔ Λάρνακας

Ιστιοπλοϊκό σκάφος εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο νότια της Λεμεσού, στο πλαίσιο επιχείρησης έρευνας και διάσωσης του ΚΣΕΔ Λάρνακας, χωρίς ωστόσο να εντοπιστούν άτομα που να βρίσκονται σε κίνδυνο.

Στις 16 Ιουλίου και ώρα 12:55, το ΚΣΕΔ Λάρνακας έλαβε πληροφορία από Αμερικανικό αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας, το οποίο εκτελούσε πτήση εντός του FIR Λευκωσίας, για ύπαρξη ακυβέρνητου σκάφους 75ΝΜ νότια της Λεμεσού, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Το ΚΣΕΔ μέσα στο πλαίσιο της διερεύνησης της εν λόγω πληροφορίας, ενεργοποίησε άμεσα το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ», αποστέλλοντας στην περιοχή ελικόπτερο (Ε/Π) της 460 ΜΕΔ, του ΓΕΕΦ/ΔΑ.

Μετά από σχετική έρευνα, όπως αναφέρεται, το Ε/Π της 460ΜΕΔ εντόπισε ιστιοπλοϊκό σκάφος να πλέει ακυβέρνητο, χωρίς όμως να επιβαίνει σε αυτό πλήρωμα. Οι έρευνες επεκτάθηκαν στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή χωρίς τον εντοπισμό ατόμων σε κίνδυνο.

Το θέμα διερευνάται, με βάση την ταυτότητα του σκάφους, σε συνεργασία με τις γειτονικές χώρες και τα πολεμικά πλοία των χωρών που δρουν στην Αν. Μεσόγειο, ενώ παράλληλα έχει εκδοθεί και αγγελία (NAVTEX) προς τα εμπορικά πλοία που πλέουν στην περιοχή.

 Πηγή: dialogos